Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Messi velika ušesa potrebuje bolj kot Ronaldo

Jutri začetek nove sezone, v kateri bosta po nekaj letih igranja obrobnih vlog spet v ospredju legendi svetovnega nogometa.
Ko sta zadnja leta igrala za Barcelono oziroma Juventus, sta Messi in Ronaldo (oba na fotografiji) ostajala vedno bolj v senci mlajših kolegov iz drugih klubov. Letos naj bi bilo drugače. FOTO: Albert Gea/Reuters
Ko sta zadnja leta igrala za Barcelono oziroma Juventus, sta Messi in Ronaldo (oba na fotografiji) ostajala vedno bolj v senci mlajših kolegov iz drugih klubov. Letos naj bi bilo drugače. FOTO: Albert Gea/Reuters
13. 9. 2021 | 08:01
13. 9. 2021 | 13:30
4:12
Ko se je zdelo, da njuni zvezdi vendarle ugašata, sta Cristiano Ronaldo in Lionel Messi s poletno menjavo delovnega mesta in nekaj reprezentančnimi podvigi vnovič poskrbela, da ju soj žarometov še vedno obdaja z vseh strani.



Kot bi se dogovorila, sta bila oba zelo dejavna na septembrskih kvalifikacijskih tekmah za nastop na SP 2022. Najprej je udaril Portugalec, ki je s 110. golom za reprezentanco podrl rekord Iranca Alija Daeija, na tekmi z Irsko v Almancilu pa nato dosegel še svoj 111. gol za dramatično zmago v izdihljajih tekme. Ker jo je proslavljal s slačenjem dresa, mu je slovenski sodnik Matej Jug pokazal rumeni karton, zaradi katerega ni imel pravice nastopa na naslednji tekmi v Bakuju.

Navijači in vodilni možje Manchester Uniteda se lahko Jugu zahvalijo, da je Ronaldo še nekaj dni prej od pričakovanj, prestati je moral tudi petdnevno samoosamitev, začel trenirati s soigralci v pričakovanju svojega drugega debija v dresu rdečih vragov. Ta se je proti Newcastlu razpletel sanjsko – z dvema goloma za zmago s 4:1.

»Imamo fantastično, mlado ekipo s fantastičnim trenerjem, a moramo še dozoreti, če želimo osvojiti prvenstvo in ligo prvakov, a smo na dobri poti. Tu sem, da pomagam,« je po zmagi za BBC Sport dejal Ronaldo, ki ga že jutri čaka naslednja tekma v Bernu s serijskimi švicarskimi prvaki Young Boys.

Po tem, ko je v škandaloznih okoliščinah odigral le nekaj minut velikega sosedskega obračuna z Brazilijo, se je Messi izkazal s hat-trickom proti Boliviji in na večni lestvici z 79 goli prehitel legendarnega brazilskega napadalca Peleja. Argentinski as ob podpisu pogodbe s Paris Saint-Germainom ni skrival, da si najbolj od vseh naslovov želi prav ligo prvakov, ki se mu je v zadnjih šestih letih trmasto izmikala. Ronaldo ga je v vrstah Reala zasenčil s tem, ko je v tem obdobju trikrat zapored prijel za velika ušesa trofeje, s katero nagradijo evropskega klubskega prvaka, evropski prestol pa je zasedel tudi s Portugalsko. Messi je letos z Argentino prekinil urok južnoameriškega prvenstva, zdaj je čas za nov klubski podvig.

FOTO: Delo
FOTO: Delo


»V zadnjih letih je bil klub blizu naslovu v ligi prvakov, tudi jaz osebno pa bi zelo rad osvojil še enega. Mislim, da sem na idealnem mestu za kaj takšnega,« je za CNN povedal Messi, ki je z Barcelono osvojil štiri evropske naslove, Ronaldo pa z Unitedom in Realom enega več. Argentinec, ki je tik pred reprezentančnim premorom debitiral v dresu PSG, minuli konec tedna tako kot Neymar ni igral v prvenstvu (zmaga nad Clermontom s 4:0), tako da bi lahko udarni napad MNM, ki ga sestavlja še Kylian Mbappe, prvič združil moči na sredinem gostovanju v Bruggeu.
 

Ognjeni krst Slovencev


PSG je v stavnicah prvi favorit za končno zmago (kvota okoli 4), City, letošnji poraženi finalist, je Francozom tesno za petami. Približno dvakrat manj možnosti naj bi imela branilec naslova Chelsea in Bayern. Od klubov s slovenskimi nogometaši je blizu favoritom zgolj Atletico Jana Oblaka s povprečno kvoto 25 na osmem mestu, pred rdeče-belimi so še Liverpool, Manchester United in nazadnje tudi mestni tekmec Real. Po tem, ko se je napadalec Sportinga Andraž Šporar konec avgusta pridružil angleškemu drugoligašu Middlesbroughu, bo slovenske barve v elitnem evropskem tekmovanju branilo sedem nogometašev.

Dva čaka ognjeni krst: Lovro Bizjak bo s Šerifom že tako pisal zgodovino, saj v ligi prvakov ni igral še noben moldavski klub, medtem ko bo Benjamin Šeško v dresu Salzburga poskušal meteorski vzpon nadgraditi z evropskimi goli, ki bodo še dodatno dvignili njegovo ceno in ga utrdili kot udarnega aduta slovenske reprezentance v konici napada.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine