Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mbappe igra za Real, ne za Francijo; kapetan se tako ne obnaša

Kylian Mbappe je odigral že dve tekmi za Real Madrid, vendar bo izpustil akcijo francoske reprezentance v ligi narodov. Slab naslednik Antonina Griezmanna.
Kylian Mbappe je novi kapetan trikolorov. FOTO: Leon Kuegeler /Reuters
Kylian Mbappe je novi kapetan trikolorov. FOTO: Leon Kuegeler /Reuters
7. 10. 2024 | 12:46
7. 10. 2024 | 12:50
2:02

Francoski nogometni zvezdnik Kylian Mbappe se je v domovini znašel na udaru kritik, ker bo zaradi poškodbe izpustil tekmi Francije proti Izraelu in Belgiji v ligi narodov, hkrati pa že igra za Real Madrid.

Mbappe je prejšnji mesec staknil poškodbo mišice in se je malce presenetljivo vrnil na igrišče prejšnjo sredo v ligi prvakov v Lillu, v soboto pa je proti Villarrealu v španski ligi igral 71 minut.  

Francoski selektor Didier Deschamps ga ni uvrstil v reprezentanco, ker naj ne bi bil dovolj pripravljen. »Če si poškodovan, ne igraš za svoj klub in ne igraš za reprezentanco,« je za L'Equipe dejal nekdanji francoski reprezentant Maxime Bossis: »Toda če prideš kot rezerva v ligi prvakov in začneš tekmo v la ligi, je nekaj narobe,« je dodal.

Mbappe je v soboto začel tekmo Reala proti Villarrealu. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Mbappe je v soboto začel tekmo Reala proti Villarrealu. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP

Da bo stvar še bolj sporna, je Mbappe prevzel kapetansko vlogo od Antonina Griezmanna, ki je prejšnji teden napovedal reprezentančno slovo. Griezmann je vedno dajal prednost reprezentanci pred klubom in je med letoma 2017 in 2024 nanizal 84 zaporednih tekem za Les Bleus. 

»Kot kapetan bi moral biti Mbappe zgled navijačem, vendar ni. Griezmann je bil pravi kapetan, vendar ga zdaj nimamo več,« pravi vodja združenih francoskih navijačev Fabien Bonnet. Po nekaterih informacijah Mbappe zaradi dogodkov na Bližnjem vzhodu ne želi igrati proti Izraelu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine