Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Euro 2024

Za dva prvaka že drevi konec sanj o naslovu

Evropsko prvenstvo v nogometu: Prvi četrtfinalni tekmi evropskega prvenstva v nogometu v Stuttgartu in Hamburgu bi bili lahko tudi finalni
Rodri je računalnik španske igre. Foto Tobias Schwarz/AFP
Rodri je računalnik španske igre. Foto Tobias Schwarz/AFP
5. 7. 2024 | 05:00
5. 7. 2024 | 15:48
6:20

V nadaljevanju preberite:

Prvi četrtfinalni tekmi evropskega prvenstva v nogometu bi bili lahko tudi finalni. Nekaj deset milijonov navijačev bo danes oči in ušesa usmerilo v Stuttgart in Hamburg. Za prvo polfinalno vozovnico se bosta pomerila gostiteljica prvenstva Nemčija in najprepričljivejša na letošnjem »meisterschaftu« Španija. Druga bo imela tudi kanček slovenskega pridiha – Francija bo proti Portugalski, lahko bi bila tudi Slovenija, poravnavala račune iz »championnat d'Europe« iz leta 2016. Vse štiri reprezentance sodijo v najožji krog favoritov in so skupaj osvojile devet naslovov celinskega prvaka.

Euro 2008 je bilo prelomno za Španijo in njen pohod na svetovni vrh, letošnji bi lahko bil prelomen za Nemčijo. Za vrnitev v svetovni vrh, kjer je že desetletje, od naslova svetovnega prvaka v Braziliji, ni več. Španija je takrat na »germanskih«, avstrijskih tleh, zrušila »Elf«. Obe velesili sta zdaj v vlogi reprezentanc, ki bi se radi vrnili v vrh ali nanj.

Jan Oblak in drugi Slovenci so Cristiana Ronalda spravili, najprej do solz razočaranja in obupa, potem pa še do solz najsrečnejšega moža na svetu. Veliko močnejši in boljši Francozi najslavnejšemu Portugalcu, in še eni svetovni legendi Pepeju (oba sta bila tudi evropska prvaka pred osmimi leti, a Ronaldo je tri četrtine finalne tekme izpustil zaradi poškodbe), lahko pripravijo boleče slovo. To bi bil labodji spev za enega od največjih v zgodovini.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine