Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Chelsea in Liverpool brez zmagovalca, Tottenham brez Kana le do točke

V prvem derbiju v novi sezoni premier league sta oba gola padla v prvem polčasu.
Axel Disasi (desno) je že v 37. minuti postavil končni izid derbija med Chelseajem in Liverpoolom (1:1). FOTO: Tony Obrien/Reuters
Axel Disasi (desno) je že v 37. minuti postavil končni izid derbija med Chelseajem in Liverpoolom (1:1). FOTO: Tony Obrien/Reuters
Š. R., STA
13. 8. 2023 | 19:43
13. 8. 2023 | 20:06
2:05

V današnjih tekmah uvodnega kola nove sezone angleške premier league sta Brentford in Tottenham igrala neodločeno 2:2, prav tako brez zmagovalca pa sta se v prvem derbiju najboljših ekip v novi sezoni razšla Chelsea in Liverpool (1:1).

Potem ko je londonski Tottenham 24 ur pred začetkom sezone ostal brez prvega zvezdnika Harryja Kana, ki je prestopil k Bayernu, so se morali soigralci na uvodu proti Brentfordu znajti brez njega. Za Londončane se ni izteklo po željah, saj so iztržili le točko.

Tottenham je prešel v vodstvo z zadetkom Cristiana Romera, a so nato gostitelji zadeli dvakrat. Najprej je Bryan Mbuemo izkoristil enajstmetrovko, potem pa je bil uspešen še Yoane Wissa. Emerson Royal je Tottenhamu zagotovil točko v sodnikovem dodatku prvega dela.

V derbiju v Londonu prav tako ni bilo zmagovalca. Bolje je sicer začel Liverpool, Luis Diaz je zadel v 18. minuti, Mohamedu Salahu pa so gol v 29. minuti razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Domači so hitro odgovorili, Axel Disasi je izenačil v 37. minuti, le dve minuti zatem pa po ogledu posnetka tudi gol Bena Chilwella ni obveljal. V drugem polčasu zadetkov ni bilo.

Že v soboto so nogometaši Arsenala uspešno začeli novo sezono, premagali so Nottingham Forest z 2:1. V petek je prvak Manchester City s 3:0 ugnal Burnley, prvi zvezdnik Erling Haaland je zadel dvakrat.

V ponedeljek bosta prvo kolo zaokrožila Manchester United in Wolverhampton.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine