Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Edo Murić se je ujezil v podaljšku

V ligi ABA so košarkarji Cedevite Olimpije peto zmago dosegli v podaljšku dvoboja proti Igokei.
Jaka Blažič ni bil najboljši strelec Cedevite Olimpije, a je presegel  20 točk za peto zmago v ligi ABA. FOTO: Liga ABA
Jaka Blažič ni bil najboljši strelec Cedevite Olimpije, a je presegel  20 točk za peto zmago v ligi ABA. FOTO: Liga ABA
G. N., STA
22. 11. 2020 | 22:25
22. 11. 2020 | 22:39
2:03
Dvoboj sosedov na lestvici, ki so imeli pred srečanjem razmerje 4:1, je po podaljšku pripadel košarkarjem Cedevite Olimpije. Odlično predstavo sta prikazala Kendrick Perry in Jaka Blažič, ki sta skupaj dosegla skoraj polovico vseh točk domačih, junak pa je bil tudi Edo Murić, ki je v podaljšku zbral osem od svojih 16 točk.

Za Ljubljančane, ki so ob tem zadeli 17 trojk, je bilo to šele šesta tekma v ligi ABA oziroma druga v mesecu dni, saj sta bila zaradi zdravstvenih težav tekmecev prestavljena obračuna z Budućnostjo in FMP.

Glede na to, da so gostje iz Banjaluke vodili le enkrat na srečanju – v 36. minuti pri 77:76 –, bi morala Cedevita Olimpija dvoboj končati pred podaljškom. Dodatno možnost za zmago je gostom priigral Antabia Waller s trojko tri sekunde pred iztekom časa.

V podaljšku je hitro padla odločitev. Najprej je za dve točki zadel Mikael Hopkins, nato pa je Murić dosegel osem točk zaporedoma in rešil vprašanje o zmagovalcu.

Perry je prikazal svojo najboljšo partijo v dresu Cedevite Olimpije. Dosegel je 27 točk ob metu 7:11 za dve točki, 3:5 za tri točke in 4:5 s črte prostih metov. Ob tem je zbral še devet podaj, pet skokov in tri ukradene žoge (indeks 35). Jaka Blažič (22 točk) je imel indeks 29 (trojke 4:7).

Liga ABA se bo nadaljevala po reprezentančnem premoru zaradi kvalifikacij za EP. Cedevita Olimpija bo v soboto, 5. decembra, gostovala v Zadru.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine