Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dolenjci zapravili, kar so si prigarali v Zadru

Po dveh novih porazih slovenski moštvi povsem osamljeni na dnu lige ABA.
Jure Balažič (z žogo) in Jure Lalić sta bila ogorčene bitke s centri FMP. Foto ABA
Jure Balažič (z žogo) in Jure Lalić sta bila ogorčene bitke s centri FMP. Foto ABA
3. 2. 2019 | 21:52
3:59
Boj za obstanek v ligi ABA je pri ogroženih moštvih sprožil močne ohranitvene nagone. Štiri kola pred koncem so si opomogli košarkarji Zadra z zmago nad Mego Bemaxom, blizu uspeha je bila tudi Igokea proti favorizirani Cedeviti, še bliže včeraj Krka proti FMP, a je po vodstvu z 12 točkami naskoka zapravila prigarano pred tednom v Dalmaciji. Zato pa adrenalinskih znakov prebujenja ne kaže Petrol Olimpija. V Beogradu je doživela šesti poraz v zadnjih sedmih regionalnih nastopih.

Kazalo je, da je Krka opravila veliko dela že v prvem polčasu dvoboja z FMP, v katerem je pobegnila na 28:16 pod vodstvom Paola Marinellija in Daliborja Đape. Gostje iz Železnika so svoje omejene ambicije razkrili že pred tedni, ko so prepustili vodilnega strelca in tretjega skakalca lige ABA Dragana Apića Lokomotivu Kubanu, a so v Novem mestu pokazali zobe, čeprav Matic Rebec ni bil pri metu (1:8). Sredi tretje četrtine je FMP prevzel vodstvo s 45:43 in se vrnil v igro tudi po zaostanku 51:62 po treh četrtinah. Zadnji del tekme je dobil kar z 25:9 in osvojil obe točki, čeprav so Novomeščani zadeli 12 trojk. Zato pa so se očitno preveč osredotočili nanje, saj so poskusili kar 39-krat (za dve točki 27-krat), ostali brez globinske igre in izvajali kar 19 prostih metov manj kot tekmeci, ob tem pa so izgubili skok z 32:37.

-26 v superpokalu ABA v Laktaših, -23 v Stožicah in -28 v Beogradu. Olimpija v tej sezoni ohranja rezultatski trend v dvobojih s Crveno zvezdo, ki je v soboto nastopila brez vrste adutov in obolelega trenerja Milana Tomića, kljub prepričljivemu vodstvu v ligi ABA pa ni na ravni prejšnjih evroligaških let. Po štirih zaporednih porazih v Ulebovem evropskem pokalu je ostala brez možnosti za uvrstitev v četrtfinale, saj v svoji skupini krepko gleda v hrbet Valencii in Unicaji. Brez možnosti je tudi Cedevita z bero 0:5 v top 16, nekaj upanja ima zgolj Partizan, kar veliko pove od stanju košarke v regiji, ki so jo preplavili tujci z vseh celin.

Ljubljančani v Beogradu niso vodili niti za sekundo, na nov poraz so bili obsojeni že v drugi četrtini, ki so jo izgubili z 10:25, čeprav so v prejšnjih nastopih poskusili varčevati z močmi prav za dvoboj s Crveno zvezdo. Toda slednjič niso mogli računati na Domna Lorbka, ki se je poškodoval na petkovem treningu, med tekmo pa je trener Saša Nikitović ponudil prvo priložnost Nenadu Miljenoviću na občutljivem položaju organizatorja, kar je še bolj načelo enovitost moštva.
 

Čebašek v Koper


Dve koli pred koncem uvodnega dela lige Nova KBM so si mesto med šesterico v ligi za prvaka zagotovili Sixt Primorska, Krka in Rogaška, danes pa se jim lahko pridruži Olimpija, če bo v Stožicah ugnala Zlatorog. Koprčani očitno stopnjujejo ritem, zato so se pred finalnim turnirjem pokala Spar, na katerem bodo 16. in 17. t. m. branili lanski naslov v domači Bonifiki, in vrhuncem domače ligaške sezone dodatno okrepili. Privabili so krilo Jakoba Čebaška, ki je v kvalifikacijah za SP 2019 debitiral v slovenski članski reprezentanci, donedavno pa je nosil dres belgijskega Mechelena. V Sloveniji je košarkarsko pot začel pri ljubljanskih Parkljih, igral pa je tudi za Maribor Novo KBM, Elektro, Zlatorog in polzelske Hopse.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine