Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Cedevita Olimpija je vse opravila v tretji četrtini

Stožiški košarkarji so v uvodni tekmi 3. kola regionalne lige premagali Split z veliko razliko.
Rion Brown in soigralci so brez večjih težav opravili s Splitom. FOTO: ABA
Rion Brown in soigralci so brez večjih težav opravili s Splitom. FOTO: ABA
16. 10. 2020 | 21:24
17. 10. 2020 | 15:35
2:45
Ljubljana – Košarkarji Cedevite Olimpije so se po prisilnem karantenskem premoru uspešno vrnili v tekmovalni ritem že v torek v evropskem pokalu, v današnji tekmi 3. kola lige ABA pa so strli odpor povratnikov v regionalnem tekmovanju. Splitčani so bili konkurenčni le do polovice tekme, potem pa so gostitelji zaigrali v višji prestavi in zmagali s 94:66.

V zaradi koronskih ukrepov prazni dvorani Tivoli začetek tekme ni pokazal, kako se bo razvila v drugem polčasu. Moštvi sta bili v prvi četrtini izenačeni, tudi v drugi so gostje še dohajali zmaje, ki so si ob odmoru priborili štiri točke prednosti.

Po glavnem premoru pa je prišlo do popolnega zasuka. Ljubljančani so začeli zadevati z vseh položajev, s trojkami v pravih trenutkih načenjali samozavest Splitčanov, ki niso vedeli, odkod jim grozi večja nevarnost. Tretjo četrtino so gostitelji dobili kar z 39:14 in si že zagotovili zmago.

Drugi pari 3. kola, sobota: Igokea – Koper Primorska (17), Budućnost – Borac (19), FMP – Partizan (21); nedelja: Cibona – Mega (17), Crvena zvezda – Mornar (20); ponedeljek: Zadar – Krka (18).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine