Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Predsednik Moka olimpijce znova pozval k cepljenju

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je olimpijce po vsem svetu pozval k cepljenju pred odhodom na igre v Tokio.
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach ničesar ne prepušča naključju. FOTO: Richard Juilliart/AFP
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach ničesar ne prepušča naključju. FOTO: Richard Juilliart/AFP
STA, J. K.
30. 6. 2021 | 12:09
30. 6. 2021 | 12:15
1:25
Thomas Bach je to storil, četudi naj bi bilo 85 odstotkov članov vseh olimpijskih reprezentanc že cepljenih proti novemu koronavirusu.

»Tudi če te številke presegajo naša pričakovanja, pozivam nacionalne olimpijske komiteje in vodstva olimpijskih delegacij, da si še naprej prizadevate k povečanju te številke,« je v pismu zapisal Bach, predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok).

Skoraj vsi člani delegacije Moka, ki bodo v Tokiu, so bili cepljeni ali pa so novi koronavirus že preboleli. Med predstavniki medijev je ta stopnja 70- do 80-odstotna. »To kaže na globoko spoštovanje japonskih gostiteljev in vseh, ki sodelujejo pri izvedbi OI,« je dejal Bach.
 

Pod drobnogledom bo vsak korak


Sedeminšestdesetletni Nemec je športnike znova pozval, naj se pred odhodom na OI seznanijo z vsemi ukrepi proti širjenju virusa.

»Spomniti vas želim, da vsi predstavljamo olimpijsko gibanje in da bodo oči sveta uprte v nas, opazovan bo vsak naš korak,« je poudaril Bach.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine