Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Pia Babnik je v Savdski Arabiji zdrsnila po lestvici

Najboljša slovenska golfistka je na turnirju Aramco Team Series nastopila z osmimi udarci pod parom igrišča v Džedi.
Pia Babnik FOTO: Jared C. Tilton/AFP
Pia Babnik FOTO: Jared C. Tilton/AFP
Š- R., STA
12. 11. 2022 | 15:17
12. 11. 2022 | 15:24
1:49

Najboljša slovenska golfistka Pia Babnik je ta teden nastopila na turnirju Aramco Team Series v Savdski Arabiji in zasedla končno osmo mesto med posameznicami s skupno osmimi udarci pod parom igrišča v Džedi. Po drugem dnevu je bila sicer druga, zadnji tekmovalni dan pa je s parom igrišča nekoliko zdrsnila po lestvici.

Osemnajstletna Ljubljančanka, ki je v Savdski Arabiji branila lansko zmago med posameznicami, je prvi dan tekmovanja končala na 33. mestu z enim udarcem pod parom, najbolje pa se je odrezala drugi dan in ga končala z -7. Danes je tekmovanja končala z 72 udarci oziroma parom igrišča in pristala na osmem mestu.

S še petimi udarci manj je zmago slavila 16-letna Nemka Chiara Noja, ki je zadnji dan s sedmimi udarci pod parom ujela vodilno Angležinjo Charley Hull (-13) in jo nato po dodatnih luknjah tudi ugnala. Tretje mesto je zasedla Južnoafričanka Nicole Garcia (-12).

V ekipnem tekmovanju, ki se je odvilo v prvih dveh dneh, je slovenska golfistka skupaj s Čehinjo Kristyno Napoleaovo, Britanko Lauren Taylor in enim izmed amaterjev končala na 18. mestu z 21 udarci pod parom. V skupni seštevek sta prispevala  po dva najboljša izida na posamični luknji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine