Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Janja in Mina finalistki v Kranju

Garnbretova je v polfinalu slovenske težavnostne tekme svetovnega pokala vpisala tretji, Markovičeva pa sedmi rezultat.
Janja Garnbret bo jutri v Kranju branila lansko zmago. FOTO: Luka Fonda/PZS
Janja Garnbret bo jutri v Kranju branila lansko zmago. FOTO: Luka Fonda/PZS
29. 9. 2018 | 22:43
29. 9. 2018 | 23:05
2:24
Kranj – Slovensko športno plezanje bo imelo v jutrišnjem finalu domače težavnostne preizkušnje svetovnega pokala v dvorani Zlato polje v Kranju (z začetkom ob 18. uri) dve predstavnici: lansko zmagovalko in vodilno v dosedanjem delu sezone Janjo Garnbret ter izkušeno Mino Markovič, ki si je na Gorenjskem že štirikrat doslej pokorila konkurenco. Janja je po drugem kvalifikacijskem dosežku v polfinalu vpisala tretji rezultat (40), višje od nje sta šli le Korejka Ja-in Kim (vrh), ki je bila najprepričljivejša že v kvalifikacijah, in Avstrijka Jessica Pilz (40+). Mina pa je bila v polfinalu sedma (32).


Še šest polfinalistk


V polfinalu se je številčni množici navijačev predstavilo še šest slovenskih tekmovalk, ki pa si napredovanja ni zagotovilo. Najbližje je bila domačinka z Golnika Mia Krampl na desetem mestu (30+), Tjaša Kalan je bila dvanajsta (29+), Lana Skušek štirinajsta (28+), Katja Kadić (25+) in Vita Lukan (25) ena za drugo na 19. in 20. mestu, Lučka Rakovec pa je končala na 24. mestu (18+). Že v kvalifikacijah sta izpadli Tjaša Slemenšek in Urška Repušič.


Škofic meril višje


Med moškimi je bil najbolj razočaran Domen Škofic, ki je letos v svetovnem pokalu že dvakrat posegel po zmagovalnem odru, danes pa v kvalifikacijah opravil z vso konkurenco. Zvečer je bil manj prepričljiv, zadovoljiti se je moral z dvanajstim mestom (27+), drugih polfinalistov pa Slovenija ni imela. Martin Bergant je zasedel 33. mesto, Klemen Novak 35., Milan Preskar 37., debitant Žiga Zajc 42. in obetavni Luka Potočar mesto za njim.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine