Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

AZS izbira novo vodstvo

Za predsedniški položaj se potegujejo Roman Dobnikar, Peter Kukovica, Klemen Boštjančič in Stojan Nikolić.
Na Atletski zvezi Slovenije pričakujejo visoko volilno udeležbo. FOTO: Matej Družnik/Delo
Na Atletski zvezi Slovenije pričakujejo visoko volilno udeležbo. FOTO: Matej Družnik/Delo
M. Ž., STA
26. 11. 2020 | 06:53
26. 11. 2020 | 09:38
2:10
Na današnji videokonferenčni volilni skupščini Atletske zveze Slovenije (AZS) bodo izbirali novo vodstvo. Za predsednika se ob letošnjem praznovanju stoletnice slovenske kraljice športov poteguje četverica, največ v zgodovini zveze.

Kandidirajo sedanji predsednik Roman Dobnikar, nekdanji prvi mož Peter Kukovica, Klemen Boštjančič in Stojan Nikolić.

V AZS pričakujejo visoko volilno udeležbo, skoraj stoodstotno. V zvezi je sicer 72 klubov in pet združenj, tudi svet atletov Slovenije. Ta je volitve končal že v ponedeljek, za predsednico je bila izvoljena sprinterka Maja Mihalinec Zidar.

Ena najboljših atletinj zadnjega obdobja je nasledila slovenskega rekorderja v metu kopja Matijo Kranjca, ki je dobil drugo največje število glasov na volitvah in bo atlete zastopal v upravnem odboru zveze, ki ima okrog milijon evrov letnega proračuna.

Danes bodo volili tudi organe AZS, za UO je 27 kandidatov, od tega jih 11 voli skupščina na neposrednih volitvah, po funkciji sta člana predsednik strokovnega sveta in predsednik tehnično-tekmovalne komisije, pet jih na predlog predsednika izvoli UO, med njimi morata biti predstavnika atletov in trenerjev.

Sprva je bila volilna skupščina ob stoletnici slovenske atletike predvidena v živo 22. oktobra, a je bila zaradi druge razglasitve epidemije in omejevanja javnega življenja za zajezitev novega koronavirusa preložena.

Čeprav štiri kandidature za predsednika kažejo na razdvojenost atletske klubske scene v državi, pa vsak od kandidatov napoveduje, da bo v primeru izvolitve poskušal delovati povezovalno. Tudi soočenje kandidatov je minilo v precej mirnih tonih, čeprav na terenu že nekaj tednov poteka kar pestro lobiranje za najvišji položaj.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine