Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Izjemni Hrvati razbili vojsko Lea Messija

Hrvaški nogometni svet je na nogah, ognjeni so s kar 3:0 ugnali Argentino za enega največjih uspehov hrvaške reprezentance. 
Lionel Messi ima ponovno veliko dela. Bo popeljal Argentino do zmage? FOTO: Reuters
Lionel Messi ima ponovno veliko dela. Bo popeljal Argentino do zmage? FOTO: Reuters
N. Gr.
21. 6. 2018 | 19:40
21. 6. 2018 | 22:51
5:47
Na prejšnjem svetovnem prvenstvu so jih ustavili Nemci šele v finalu, tokrat pa so Argentinci v skupinskem delu naleteli na razpoložene Hrvate, ki so jih povsem zasluženo premagali s 3:0. Hrvaška je že v osmini finala, Argentina pa potrebuje ugoden razplet na preostalih tekmah, da bi se še lahko pridružila Hrvatom v izločilnih bojih. 
 
Argentina je začela tekmo odločno, a so jim Hrvati vrnili z enako mero, tekma je bila groba, na obeh straneh pa v prvem polčasu nekaj polpriložnosti, ki pa niso obrodile sadov in po polovici tekme je semafor še vedno kazal začetni izid. 

Lionel Messi ima ponovno veliko dela. Bo popeljal Argentino do zmage? FOTO: Reuters
Lionel Messi ima ponovno veliko dela. Bo popeljal Argentino do zmage? FOTO: Reuters

 
Tekmo je prelomila napaka Willyja Caballera, ki je slabo izbil žogo, z lepim volejem je žogo v mrežo poslal Ante Rebić in povedel Hrvaško v vodstvo z 1:0. Argentinci so bili osupli, krenili so v napad z vsemi močmi, a je bila obramba Hrvaške izjemno trdna in ni dovolila pravih priložnosti. Po polprotinapadu deset minut pred koncem tekme je izjemen zadetek z 20 metrov dosegel Luka Modrić, piko na i eni največjih zmag Hrvaške v zgodovini pa je postavil Ivan Rakitić. 
 

Argentina zdaj upa na pomoč Nigerije

 
Argentina je v skoraj izgubljenem položaju, najprej mora jutri upati na ugoden razplet tekme med Islandijo in Nigerijo, tudi v zadnjem kolu ne bodo odvisni sami od sebe in lahko se zgodi, da se bo četa Jorgeja Sampaolija z Leom Messijem na čelu poslovila od prvenstva že po skupinskem delu. 
 
Na drugi strani so Hrvatje lahko pred nadaljevanjem prvenstva izjemno samozavestni, saj so se pokazali kot zelo dobro uigrana in čvrsta reprezentanca, ki lahko iz protinapadov kadarkoli doseže zadetek. V zadnjem kolu skupinskega dela jih čaka Islandija. 

POTEK TEKME


Argentinci so tekmo začeli zelo agresivno in za nekaj minut stisnili Hrvate na njihovo polovico, a so jim odgovorili z enako mero in resno ogrozili Willya Caballera, ki je žogo nekako še odbil v kot. Mario Mandžukić je Argentincem takoj pokazal, da z njim ne bo šale, skupil jo je Salvio. Že po 15. minutah igre je jasno, kako veliko je na kocki, tako Argentinci kot Hrvati so nervozni in skačejo drug na drugega ob vsaki najmanjši priložnosti, Uzbekistanec Irmatov bo imel danes ogromno dela. 

V 21. minuti je Acuna s strani poslal visok predložek v kazenski prostor, ki bi skoraj premagal Daniela Subašića, hrvaškega vratarja je rešila prečka. V 30. minuti so imeli Argentinci veliko priložnost, ob nesporazumu Lovrena in Subašića je žoga prišla do Enza Pereza, ki je imel pred seboj prazen gol, a je nekako uspel žogo poslati mimo desne vratnice in štadion v Nižnjem Novgorodu je obnemel, Perez pa se drži za glavo. Hrvati so v obrambi preveč nezbrani, napako je naredil tudi Domagoj Vida, ob njem je bil Messi, a je bil Subašić pazljiv. Na drugi strani so le centimetri ločili Maria Mandžukića od tega, da bi z glavo popeljal Hrvaško v vodstvo. 

Rebić se ni znašel

Messi je zaenkrat precej neviden, hrvaški vezisti ga dobro pokrivajo in tudi ko pride do žoge, jo največkrat lahko le poda nazaj, saj enostavno nima prostora za svoje značilne prodore. Tik pred iztekom sodniškega dodatka je imel Ante Rebić izjemno priložnost, sam je prodiral proti vratom Caballera, a se je zapletel in nato končal akcijo s strelom, ki je zletel visoko prek vrat. Prvi polčas se je tako končal brez zadetkov, videli smo agresiven nogomet in nekaj res grobih prekrškov, manjkalo pa je nekaj lepih potez, ki smo jih pričakovali predvsem od Messija. 

Caballero se je lahko le prijel za glavo. FOTO: AP
Caballero se je lahko le prijel za glavo. FOTO: AP


Argentina se je znašla v zelo težkem položaju, Hrvaško je v vodstvo popeljal Ante Rebić. Willy Caballero bi moral žogo le razčistiti, a je želel z lobom elegantno prevarati Rebića. Namera se mu je katastrofalno ponesrečila, Rebić pa je z volejem iz obrata žogo poslal v mrežo in Hrvaška vodi. Argentina nujno potrebuje vsaj točko in zdaj gavčem voda teče v grlo. 

Po dobrem prodoru Higuaina v 54. minuti je streljal Meza, Subašić je komajda še ubranil strel, do odbitka je prišel Messi, a mu je strel preprečil Rakitić in ostalo je pri vodstvu Hrvatov. Sampaoliju ni preostalo nič drugega, kot da v igro pošlje še Dybalo, Argentinci pa še vedno niso nevarni za gol Subašića. 

V 81. minuti je Luka Modrić Argentini morda že zadal odločilni udarec. Na okrog 20 metrih je imel veliko časa in prostora, saj so bili argentinski vezisti na hrvaški polovici, žogo si je namestil na desnico in z lepim strelom neubranljivo zadel za hrvaško vodstvo z 2:0. 

Zelo blizu tretjega zadetka za Hrvaško je bil s prostega strela Ivan Rakitić, ki je z dobrih 20 metrov odlično streljal, Caballera pa je rešila prečka. 

FOTO: Reuters/Ivan Alvarado
FOTO: Reuters/Ivan Alvarado


Argentina : Hrvaška 0:3 (0:0)
Rebić 53, Modrić 81, Rakitić 92. 

Argentina: Caballero, Mercado, Otamendi, Tagliafico, Salvio, Mascherano, Perez, Meza, Messi, Acuna, Agüero. 

Hrvaška: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić, Rakitić, Brozović, Modrić, Rebić, Perišić, Mandžukić. 

Sodnik: Ravsan Irmatov (Uzbekistan) 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine