Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Gol Forsberga dovolj za preboj Švedske v četrtfinale

Obračun med Švedi in Švicarji je bil zelo izenačen, na koncu pa so Švedi pokazali ravno dovolj, da so se z 1:0 prebili v četrtfinale.
Emile Forsberg je dosegel gol za Švede. FOTO: Reuters
Emile Forsberg je dosegel gol za Švede. FOTO: Reuters
3. 7. 2018 | 15:45
3. 7. 2018 | 17:58
4:28
Strokovnjaki so pred tekmo napovedovali, da bo tekma med Švedsko in Švico zelo izenačena in tokrat se v napovedih niso zmotili. Švedi so bili celo tekmo za odtenek boljši nasprotniki, ustvarili so si več lepih priložnosti, na koncu pa je odločil gol Emila Forsberga v drugem polčasu.

Igra ni bila paša za oči, a smo zato spremljali zanimiv taktični boj in trde dvoboje na sredini igrišča, več priložnosti je bilo predvsem v prvem polčasu, ko bi moral dvakrat zadeti Albin Ekdal, a ni bil dovolj natančen. V drugem polčasu se je Švedom nasmehnila tudi sreča, po strelu Forsberga se je žoga odbila od branilca Akanjija in pretentala Sommerja, a so si z boljšo igro od Švicarjev to srečo tudi zaslužili.

Varovanci Vladimirja Petkovića so v zaključku napadali, a zelo nevarni niso bili, na koncu so morali še enkrat več priznati premoč tekmecem v osmini finala, od koder se niso prebili vse od leta 1954, na drugi strani so se Švedi šele drugič prebili v četrtfinale. Nasprotnika bodo dobili zvečer, ko bosta igrali Anglija in Kolumbija. 



POTEK TEKME

V prvih minutah sta bili obe ekipi zelo previdni, večino časa se je igralo na sredini igrišča, nato pa so imeli v osmi minuti Švedi tri velike priložnosti. Dvakrat je bil v dobrem položaju Marcus Berg, v prvo je zgrešil, v drugo mu je strel blokiral Akanji, tretjo priložnost pa je z volejem z roba kazenskega prostora zapravil Albin Ekdal, ki je meril prek vrat. Švicarji so več pri žogi, a so jih Švedi pritisnili že na njihovi polovici, zato prave priložnosti še niso imeli. 

Najlepšo priložnost na tekmi so si v 28. minuti pripravili Švedi, Marcus Berg je streljal v kazenskem prostoru, a je Yann Sommer z izjemno parado žogo odbil in Švicarji so se ubranili. V 39. minuti so tudi Švicarji prišli do svoje priložnosti, po podaji Zuberja je bil v zelo dobrem položaju Blerim Džemaili, ki je streljal zelo močno, a je meril za dober meter prek vrat Olsna. V 41. minuti so imeli Švedi še eno izjemno priložnost za zadetek, po podaji v kazenski prostor je bil Ekdal povsem sam pet metrov od švicarskih vrat, a je streljal zelo slabo in žoga je zletela prek vrat. Švedi bi lahko vodili že s 3:0 in lahko se le sprašujejo, če jim morda ne bo še žal zapravljenih priložnosti. Prvi polčas se je tako končal brez zadetkov, bolj nevarni so bili Švedi.

Na začetku drugega polčasa se razmerje moči ni spremenilo, še vedno si Švedi in Švicarji izmenjujejo posest na sredini igrišča, prave priložnosti za zadetek pa v drugem delu še ni bilo. Švedi so v 66. minuti vendarle prišli do vodstva, pri zadetku so imeli tudi nekaj sreče, saj se je strel Emila Forsberga odbil od enega od branilcev, a so si zadetek glede na prikazano na današnji tekmi povsem zaslužili.

Forsberg je Švede rešil tudi na drugi strani, veliko priložnost je imel Breel Embolo, a je s črte žogo izbil Forsberg in ostalo je pri minimalnem vodstvu Švedov. Švicarji so vse bolj nervozni, njihovi navijači pa obupani, ostalo jim je le še dobrih pet minut in sodnikov dodatek, da dosežejo izenačenje. V 91. minuti so imeli Švicarji priložnost za izenačeje, z glavo je dobro streljal Haris Seferović, a je Olsen žogo zadržal in zadnja priložnost je splavala po vodi. V sodniškem dodatku je šel sam v protinapad Martin Olsen, Lang ga je nepravilno oviral in Damir Skomina je pokazal na belo točko, Lang pa je dobil rdeči karton. Po ogledu videoposnetka si je Skomina premislil in dosodil prosti strel na robu kazenskega prostora, izvedel ga je Toivonen, Sommer je strel ubranil in tekme je bilo konec. 

Švedska : Švica 1:0 (0:0)
Forsberg 66.

Švedska: Olsen, Lustig, Lindelof, Granqvist, Augustinsson, Claesson, Svensson, Ekdal, Forsberg, Berg, Toivonen.
Švica: Sommer, Lang, Djourou, Akanji, Rodriguez, Behrami, Xhaka, Shaqiri, Džemaili, Zuber, Drmić. 

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine