Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Brazilija na krilih Neymarja meri na vrh

Še 9 dni do mundiala v Rusiji. Južnoameričani na mundial z milijardo evrov vredno zasedbo.
Neymar in Firmino sta se takole veselila gola, ki ga je zabil Hrvatom prvi brazilski zvezdnik.
Neymar in Firmino sta se takole veselila gola, ki ga je zabil Hrvatom prvi brazilski zvezdnik.
5. 6. 2018 | 09:00
13. 6. 2018 | 11:00
3:27
Ljubljana – Brazilija ne sodi zaman na vrh favoritov za končno zmago na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Tudi v nedavni pripravljalni tekmi s Hrvaško je potrdila svojo vlogo, uspešna vrnitev njenega prvega zvezdnika Neymarja pa je med rojaki sprožila pravo evforijo. Dobro za Brazilce, da jih miri odlični selektor Tite.

Petkratni svetovni prvaki so bili v prvem polčasu tekme s Hrvaško kar pošteno stisnjeni pred svoja vrata, tako ambiciozno so krenili nanje Hrvati na štadionu Liverpoola. Ko je v drugem polčasu vstopil v igro Neymar, je na Anfieldu zavela druga pesem, toda ne tista znamenita »You Will Never Walk Alone« ... Brazilci so prestavili v višjo prestavo, velemojstrski gol pa je zabil prav Neymar, ki je na veleslalomski način vrgel iz igre Vrsaljka in Čaleto Carja ter zabil gol tik pod prečko.

Napad za 360 milijonov


»Uf, ko bi vedeli, kako sem srečen, da spet igram nogomet! Ko sem videl, da gre žoga v mrežo, sem v hipu razmišljal zgolj o ljudeh, ki so mi pomagali – o doktorju Lasmarju, družini in prijateljih,« je žarel od sreče zvezdnik, ki je nazadnje igral pred štirimi meseci. »Videli ste, kaj pomeni za nas. Prav zaradi tega bomo previdno načrtovali njegovo vrnitev na igrišče. Nedeljsko gostovanje na Dunaju ni tako pomembno kot turnir v Rusiji,« je dal selektor Tite hitro vedeti, kaj je letošnja prioriteta Brazilcev. Približno milijardo evrov vredna zasedba kotira prav na vrhu favoritov za naslov svetovnega prvaka, kar ni niti najmanj čudno.

Zgolj napad Neymar-Jesus-Coutinho je vreden 360 milijonov evrov, pri čemer bi morali ostati na klopi takšni asi, kot so Roberto Firmino, Douglas Costa in Willian. To je dejansko sanjsko moštvo, ki lahko preluknja sleherno obrambo na planetu. Tite je krenil v tekmo s Hrvaško v klasični postavitvi 4-3-3 in z imeni Alisson; Marcelo, Marquinhos, Miranda, Danilo; Casemiro; Neymar, Fernandinho, Paulinho, Coutinho; Gabriel Jesus. Z Neymarjem gre za zelo podoben model igre 4-1-4-1, kjer je Realov vezist Casemiro postavljen izrazito med obrambno in zvezno vrsto.

Po šesti naslov prvaka


Brazilija je bila nepremagljiva v kvalifikacijah za SP 2018, potem ko jo je junija 2016 prevzel Tite in se je poslovil neuspešni Dunga. Z izidom 3:0 je premagala Argentino, Paragvaj in Čile, s 4:1 zmagala v Urugvaju in z 2:0 v Peruju ter nanizala bilanco 10-2-0. Logično, da prebivalci 210-milijonske države sanjajo o šestem naslovu prvaka po letih 1958, 1962, 1970, 1994 in 2002, reprezentanti pa snujejo maščevanje na evropskih tleh po sramotnem porazu z Nemčijo z 1:7 pred štirimi leti v Belo Horizonteju. Brazilija bo razkrila svojo kakovost v Rostovu (17. junij; Švica), Sankt Petersburgu (22. junij; Kostarika) in Moskvi (27. junij; Srbija).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine