Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Bo Srečko Katanec poljski selektor?

Med glavnimi kandidati za naslednika Adama Nawalke se glasno omenjata še Slaven Bilić in Siniša Mihajlović.
Srečko Katanec je med kandidati za selektorski stolček na Poljskem. Foto Jože Suhadolnik/Delo
Srečko Katanec je med kandidati za selektorski stolček na Poljskem. Foto Jože Suhadolnik/Delo
J. P.
9. 7. 2018 | 18:05
9. 7. 2018 | 18:15
2:16
Varšava – Potem ko so poljski nogometaši na svetovnem prvenstvu v Rusiji obstali že na prvi stopnički, v skupini H so z eno zmago in dvema porazoma zasedli zadnje mesto, je službo nemudoma izgubil dosedanji selektor Adam Nawalka, ki je bil na vročem stolčku od 26. oktobra leta 2013. Njegovega naslednika na tamkajšnji zvezi še niso našli, po besedah prvega moža poljskega nogometa Zbigniewa Bonieka pa bi se utegnilo zgoditi, da ga bodo obelodanili še pred koncem meseca, predvidoma 23. ali 24. julija.


Doslej tujec le Beenhakker


Med resnimi kandidati se poleg Hrvata Slavena Bilića in Srba Siniše Mihajlovića glasno omenja tudi ime nekdanjega selektorja slovenske izbrane vrste Srečka Katanca, ki ima že izkušnje z vodenjem tujih reprezentanc, med letoma 2006 in 2009 je sedel na makedonski, nato pa do leta 2011 še na klopi Združenih arabskih emiratov. Če bo izbran, bo postal šele drugi tuji selektor v zgodovini poljskega nogometa, po Nizozemcu Leu Beenhakkru, ki je to vlogo opravljal ravno v obdobju, ko je bil Katanec makedonski selektor.


Eden najdaljših mandatov


»Pregledal sem življenjepise šestih, sedmih strokovnjakov, ključni cilj novega stratega pa bo projekt 'marec 2019', ko se bodo začele priprave za kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2020,« je že pred časom pojasnil Boniek. Nawalka se je sicer za dokaj dolgo (njegov mandat je bil najdaljši po Antoniju Piechniczeku med letoma 1981 in 1986) ugnezdil na selektorskem stolčku zaradi uspeha na predlanskem evropskem prvenstvu v Franciji, na katerem so se Poljaki pod njegovo taktirko prebili vse do četrtfinala, tam pa premoč šele po izvajanju najstrožjih kazni priznali poznejšim šampionom Portugalcem.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine