Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Poletov recept: Polnjene artičoke

ni podpisa
ni podpisa
Špela Prinčič
9. 7. 2017 | 12:07
0:58

Potrebujemo

• 2 glavi artičoke
• 15 dag nekaj dni starega belega kruha
• parmezan
• česen
• olivno olje
• peteršilj

 

Priprava

1. V mešalniku zmeljemo 20 dag parmezana, 3 vejice peteršilja, star kruh in 3 stroke česna. Zmeljemo, nato dodamo še dve žlici olivnega olja, nastati mora kompaktna masa.

2. Artičokama odrežemo pecelj in ju umijemo. S čajno žlico nadevamo vsak list z maso.

3.  Nadevani artičoki položimo v lonec, napolnjen z vodo, ki mora segati do tretjine velikosti artičok. Vodi dodamo še žlico olivnega olja in pokrito kuhamo pol ure.

4. Zaužijemo tako, da odtrgamo list ter meso artičoke skupaj z maso podrsamo z zobmi, preostanek lista pa zavržemo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine