Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Poletov recept: Italijanska nebesa z zelišči

ni podpisa
ni podpisa
Pripravil Luka Štucin
29. 10. 2015 | 09:10
29. 10. 2015 | 10:10
1:50

Mesne kroglice, po slovensko čufti, a v Italiji gre za pravo družinsko klasiko, ki pa jo lahko pripravimo tudi drugače, ob kozarcu piva in v družbi prijateljev. Kot mesni prigrizek namesto narezka, ki ga imamo predvsem v prazničnih časih vrh glave. Zato lahko poživite svoj izbor in kdo bo pričakoval, da boste to storili z mesnimi kroglicami in kakšno okusno omako. Lahko jih pripravite s prilogo, jih vržete v paradižnikovo omako, jih pomešate med špagete ali pa jih jeste samostojno. V vsakem primeru boste v sedmih italijanskih nebesih.

Merili bomo v skodelicah in žlicah, za družbo ali družino štirih pa potrebujemo:

500 gramov mletega mesa (75% govedine)
½ skodelice drobtin
¼ skodelice sveže naribanega parmezana
2 stroka česna
½ manjše čebule
1 žlica svežega rožmarina
1 žlica svežega peteršilja
1 žlica sveže bazilike
Sol in poper
1 veliko jajce

Priprava:

Oh, kako zlahka jih boste pripravili, kar smejalo se vam bo. Pečico segrejte na 200 stopinj celzija in pekaču privoščite papir za peko.

V veliki posodi zmešajte vse sestavine, česen in čebula morata biti sesekljana na drobno. Dobro premešajte, a ne preveč, da kroglice ne bodo trde.

Oblikujte kroglice po želji. Priporočena velikost kroglice je "bite-size", tako, da lahko eno kroglico pojemo celo, brez rezanja.

20-22 minut v pečici in vaša mojstrovina je nared. Če želite bolj hrustljave in zapečene kroglice, jih v pečici držite malce dlje.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine