Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Poletov recept: Banana iz Splita

ni podpisa
ni podpisa
Tanja Drinovec
21. 5. 2018 | 07:05
1:35

Skoraj vsi se prav gotovo nostalgično spominjamo nekoč ultimativno popularne sladice, ki se je znašla na jedilnem listu vsake še tako zakotne vaške gostilne ali restavracije v naši bivši državi Jugoslaviji. Pravzaprav se pa dobro spominjam, da se dolgo dolgo let živela v smešno zmotnem prepričanju, da sladica izhaja iz Splita in je po njem dobila tudi ime (saj je bila tako običajna in zelo pogosta v vseh obmorskih slaščičarskih prodajalnicah).


V resnici si to sladico lahko pripravimo za hitri zajtrk pred krajšim treningom, morda je še bolje pisana na kožo sladkosnedim rekreativcem, ki se sladkim pregreham težje upirajo. Z manjšimi pregrehami in nekaj hranljivimi, kaloričnimi dodatki, nekaj sadja bo lahko popestrila naše zajtrke, ko še z najmanj škode lahko zauživamo sadje.
Sladici pa gre v prid tudi ekstremno hitra priprava.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

Potrebujemo (za 1 osebo):
1 banana
Žlica vaniljevega sladoleda
Pest hrustljavih kosmičev
Pest borovnic
Pest malin(lahko zmrznjenih)
2 žlici stepene smetane
Cimet


Priprava:
Olupljeno banano položimo na krožnik in ji dodamo sladoled. Poleg natresemo nekaj malin in borovnic. Vse skupaj potresemo s kosmiči. Okrasimo s stepeno smetano in sadjem po želji na koncu pa še potresemo s cimetom.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine