Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Zelenski: Vsa naša zemlja bo osvobojena – absolutno vsa

Ukrajinski predsednik je obiskal pripadnike ukrajinskih sil v bližini mesta Bahmut na vzhodu Ukrajine, kjer so potekali hudi spopadi.
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski v štabu med obiskom regije Doneck. FOTO: Ukrainian presidential press ser. via Reuters
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski v štabu med obiskom regije Doneck. FOTO: Ukrainian presidential press ser. via Reuters
STA
27. 6. 2023 | 07:14
27. 6. 2023 | 09:47
1:37

Ukrajinska protiofenziva uspešno napreduje, je v ponedeljek zvečer dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. »Danes so naši borci napredovali v vseh smereh in to je srečen dan,« je dejal v svojem rednem videonagovoru, potem ko je obiskal ukrajinske vojake na fronti v regiji Doneck.

image_alt
Putin prekinil molk in pripadnikom zasebne vojske ponudil izbiro

Zelenski je dejal, da je bilo prisotnih »veliko čustev«, ko je vojakom podeljeval odlikovanja in se seznanil z dogajanjem na bojišču. »Fantom sem zaželel več takšnih dni,« je dejal.

Ukrajinski predsednik je v ponedeljek popoldne obiskal pripadnike ukrajinskih sil v bližini mesta Bahmut na vzhodu Ukrajine, kjer so potekali hudi spopadi, in v regiji Zaporožje na jugu države. Podelil je več medalj, med drugim dve odlikovanji heroj Ukrajine, kar je najvišje državno odlikovanje, ki ga podeli predsednik.

Oblasti v Kijevu so kasneje sporočile, da so ukrajinske sile zavzele še eno vas v regiji Zaporožje. »Vsa naša zemlja bo osvobojena – absolutno vsa,« je še zatrdil Zelenski.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine