Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V izraelskem napadu na begunsko taborišče v Gazi ubitih šest uslužbencev ZN

Izrael je sporočil, da so zračne sile »izvedle natančen napad na teroriste, ki so delovali v Hamasovem poveljniško-nadzornem centru« na območju šole.
Gaza je nenehno tarča napadov izraelske vojske. FOTO: Amir Cohen/Reuters
Gaza je nenehno tarča napadov izraelske vojske. FOTO: Amir Cohen/Reuters
STA
12. 9. 2024 | 08:04
12. 9. 2024 | 09:19
2:05

V izraelskem zračnem napadu na poslopje šole v begunskem taborišču Nuseirat v Gazi, kamor so se zatekli razseljeni Palestinci, je bilo v sredo ubitih šest uslužbencev Agencije ZN za palestinske begunce (UNRWA), je sporočil generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres.

Izraelska vojska in agencija za civilno obrambo Gaze sta pred tem sporočili, da je bilo v zračnem napadu izraelskih sil na poslopje šole v begunskem taborišču Nuseirat ubitih 18 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Generalni sekretar ZN Antonio Guterres. FOTO: David Dee Delgado/Reuters
Generalni sekretar ZN Antonio Guterres. FOTO: David Dee Delgado/Reuters

Izraelska vojska je sporočila, da so njene zračne sile »izvedle natančen napad na teroriste, ki so delovali v Hamasovem poveljniško-nadzornem centru« na območju šole.

»Šola, spremenjena v zatočišče za 12.000 ljudi, je bila danes spet tarča izraelskih zračnih napadov. Med mrtvimi je šest uslužbencev UNRWA,« je Guterres sporočil na družbenem omrežju X. »Kar se dogaja v Gazi, je popolnoma nesprejemljivo,« je opozoril in dodal, da se morajo »te dramatične kršitve mednarodnega humanitarnega prava takoj končati«.

UNRWA je sporočila, da gre za največje število smrtnih žrtev med njenim osebjem v enem napadu od začetka vojne, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Poslopje šole, v katerem živi okoli 12.000 razseljenih Palestincev, predvsem žensk in otrok, je bilo od začetka vojne tarča izraelskih napadov že petič, je sporočil UNRWA.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine