Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Trump uro pred Bidnovo zmago: Zmagal sem!

Pri Trumpovi predsedniški kampanji v njegovem imenu sporočajo, da ni še nič odločeno in da je tekma še daleč od konca.
Donald Trump FOTO: Mandel Ngan/Afp
Donald Trump FOTO: Mandel Ngan/Afp
N. D., B. K.
7. 11. 2020 | 18:08
7. 11. 2020 | 18:51
1:38
»Zmagal sem na volitvah, z veliko glasovi!« je približno uro pred tem, ko so projekcije ameriških medijev za zmagovalca volitev razglasile Joea Bidna, tvitnil aktualni ameriški predsednik Donald Trump. Ta, kot je znano, ne soglaša s preštevanjem glasov. Twitter je sicer ob tvitu objavil opozorilo, da je možno, da uradni viri v času, ko je tvit nastal, še niso odločili, kdo je zmagovalec. 

Njegovi odvetniki za danes napovedujejo tiskovno konferenco v Filadelfiji, kjer naj bi predstavili svoje zahteve po ponovnih preštevanjih in izločitvah nekaterih glasovnic po pošti. Trump predvideva, da gre za deset tisoče nezakonitih glasovnic ter trdi, da republikanski opazovalci marsikje niso smeli opazovati preštevanja glasov.

image_alt
Joe Biden je zmagovalec ameriških volitev


Bidna so sicer za 46. predsednika ZDA razglasili številni ameriški mediji, med njimi tudi konservativna televizijska postaja Fox News. Pri Trumpovi predsedniški kampanji pa v njegovem imenu sporočajo, da ni še nič odločeno in da je tekma še daleč od konca. Republikanski predsednik je šokiran, da Bidnova kampanja zavrača preverjanje ilegalnih glasovnic: »Ne bom miroval, dokler Američani ne bodo dobili poštenih volitev, ki si jih zaslužijo in jih zahteva demokracija!«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine