Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Papež je ob svetovnem dnevu revnih kosil z ubogimi

Frančišek je že tradicionalno na kosilo povabil revne, med njimi bolne, brezdomce, Rome in migrante.
FOTO: AFP
FOTO: AFP
STA
17. 11. 2019 | 15:17
17. 11. 2019 | 15:21
1:43
Papež Frančišek je ob tretjem svetovnem dnevu revnih, ki ga obeležuje Cerkev, kosil skupaj z ubogimi. V dvorano Pavla VI. v Vatikanu je na kosilo povabil 1500 najbolj pomoči potrebnih, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.



FOTO: Reuters
FOTO: Reuters


Papež je pred tem vodil sveto mašo, v kateri je spomnil na revne in pomoči potrebne. »Kako lepo bi bilo, če bi revni v naših srcih zavzeli mesto, ki ga imajo v srcu Boga. Ko smo pri revnih, ko jim služimo, potem se učimo sloga in načina Jezusovega, potem razumemo, kaj ostane in kaj mine,« je dejal Frančišek.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters


V poslanici pred svetovnim dnevom pa je papež zapisal, da so reveži pogosto označeni kot zajedavci družbe, odpusti pa se jim ne niti njihova revščina. »V že tako dramatičnem položaju jim ni dovoljeno uzreti konca predora,« je dodal. Opozoril je, da reveži pogosto nimajo enakih pravic kot ostali oz. za njih ni enako poskrbljeno, kar jim še otežuje izhod iz prekarnih razmer.

Frančišek je že tradicionalno na kosilo povabil revne, med njimi bolne, brezdomce, Rome in migrante. Postregli so kosilo brez svinjskega mesa, da so lahko za mizo uživale tudi osebe drugih veroizpovedi, je pojasnil škof Rino Fisichella.

FOTO: AFP
FOTO: AFP

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine