Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Od danes obvezna uporaba dnevnih luči

V primeru kršenja predpisa vas lahko doleti globa do 300 hrvaških kun oziroma 40 evrov.
Slika je simbolična. FOTO:Tomi Lombar/delo
Slika je simbolična. FOTO:Tomi Lombar/delo
P. V.
1. 11. 2019 | 12:08
1. 11. 2019 | 12:30
1:41
Z današnjim dnem morajo imeti vsi vozniki na Hrvaškem med vožjno prižgane dnevne luči. V primeru kršenja predpisa vas lahko doleti globa do 300 hrvaških kun oziroma dobrih 40 evrov. Prenovljeni zakon je v veljavo stopil že s prvim avgustom ter med drugim predpisuje obvezno uporabo dnevnih luči med 1. novembrom in 31. marcem, poroča hrvaški portal 24 sata

Sicer tudi na Hrvaškem velja obvezna uporaba zimske opreme, ko nastopijo zimske razmere. Kazen za neuporabo zimske opreme na Hrvaškem pa znaša 700 kun oziroma slabih 94 evrov. 
 

Poostren nadzor


S prvim avgustom so na Hrvaškem v veljavo stopile poostrene kazni za kršitelje cestnoprometnih predpisov. Za osem najhujših prometnih prekrškov so višino denarne kazni podvojili, in sicer sedaj znašajo tudi do 2700 evrov. 

Najvišja globa tako doleti voznike, ki vozijo v nasprotno ali prepovedano smer, v primeru prekoračitve dovoljene hitrosti v naselju za več kot 50 kilometrov na uro, za nespoštovanje rdeče luči na semaforju, zavračanje preizkusa psihofizičnega stanja, vožnjo pod vplivom alkohola in psihoaktivnih substanc ter vožnjo pred pridobitvijo veljavnega vozniškega dovoljenja oziroma v času, ko je vozniku vozniško dovoljenje začasno odvzeto ali ukinjeno. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine