Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Prvomajski prazniki pričakovano dobro zasedeni

V Portorožu, na Bledu in v slovenskih zdraviliščih je veliko domačih gostov. Druga polovica maja še živahnejša.
V Portorožu maja napovedujejo več prireditev, v drugi polovici meseca bodo gostili prireditev Vrtnice & Rosé.

Foto Jaka Ivančič/Turistično združenje Portorož
V Portorožu maja napovedujejo več prireditev, v drugi polovici meseca bodo gostili prireditev Vrtnice & Rosé. Foto Jaka Ivančič/Turistično združenje Portorož
3. 5. 2024 | 06:00
6:13

V nadaljevanju preberite:

Po nekoliko slabšem obisku ob veliki noči, če jo primerjamo z lansko – praznik je bil nekoliko prej in vreme je bilo slabo –, so se letošnji prvomajski prazniki začeli z dobro zasedenostjo, pravi Lea Šuligoj iz portoroškega turističnega združenja. Najprej so imeli veliko italijanskih gostov, na začetku tega tedna pa se je povečalo predvsem število domačih gostov, ki so se skoraj izenačili z vsemi tujimi skupaj.

»Za 1. maj smo v občini Piran imeli 4540 prenočitev, kar je 15 odstotkov več kot isti dan lani. Hoteli so približno 75-odstotno zasedeni,« je navedla sogovornica. Gostili so tudi veliko Avstrijcev, Nemcev in Srbov. Zadnji imajo letos še posebno dolge praznike, saj ta konec tedna praznujejo tudi pravoslavno veliko noč.

Tudi na Bledu, kjer so imeli v nizki sezoni sicer velik porast prenočitev, je zasedenost med prvomajskimi prazniki primerljiva z lanskim letom. Hotelske nastanitve so po besedah Nike Pirnar iz Turizma Bled zasedene okoli 90-odstotno, največ gostov so imeli iz sosednjih držav – Italije, Madžarske in Avstrije.

Kaj pravijo hotelirji in upravljavci zdravilišč ter kampov? Kako je z ameriškimi in azijskimi gosti?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine