Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Po vseh bolnišnicah izredni sestanki zdravnikov zaradi plačnih nesorazmerij

Mladi zdravniki menijo, da je treba vzpostaviti nov plačni sistem, v katerem se bosta odrazili količina in kakovost dela.
Mladi zdravniki menijo, da je treba vzpostaviti nov plačni sistem, v katerem se bosta odrazili količina in kakovost dela. Če nekdo veliko in dobro dela, se to mora poznati tudi na plačni listi.

Foto Leon Vidic
Mladi zdravniki menijo, da je treba vzpostaviti nov plačni sistem, v katerem se bosta odrazili količina in kakovost dela. Če nekdo veliko in dobro dela, se to mora poznati tudi na plačni listi. Foto Leon Vidic
13. 12. 2021 | 06:00
13. 12. 2021 | 08:11
5:14

V nadaljevanju preberite

Ravno te dni so zdravniki prejeli ponudbo ene od zasebnih zdravniških praks v Sloveniji, ki nudi že mlademu zdravniku specialistu prejemek v višini 58. plačnega razreda, kar pomeni 4118 evrov bruto ali 2950 evrov neto za redno delo. Do tega zneska v javnem sektorju z rednim delom ne morejo priti nikoli, saj je najvišji 57. razred, ki ga dosežejo zdravniki v zadnji tretjini delovne dobe. V bolnišnicah se vrstijo sestanki zdravnikov, ki so zaradi porušenih plačnih razmerij izjemno nezadovoljni, pripravljeni so tudi stavkati.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine