Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Meteorna voda zalivala objekte, veter razkrival strehe

Slovenijo je zajela hladna fronta, ki je prinesla močnejše padavine in sunke vetra. 
Zadnji šolski dan bo mineval v znamenju dežja. FOTO: Jure Eržen/Delo
Zadnji šolski dan bo mineval v znamenju dežja. FOTO: Jure Eržen/Delo
S. S., A. I.
22. 6. 2018 | 06:46
22. 6. 2018 | 17:18
2:35
Petek, zadnji dan šole, je prinesel obilnejše padavine in hlad. Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) nas je izrazita hladna fronta, ki je svoj rep opletala že ponoči, dosegla danes zjutraj in dopoldne. Priča smo bili močnejšim nalivom in sunkom vetra. Sredi dneva in popoldne je dež od severa sicer ponehal, najdlje je vztrajal v jugovzhodni Sloveniji. 



Po podatkih uprave za zaščito in reševanje dan ni minil povsem brez vremenskih nevšečnosti. Voda je zatekala v nekaj hiš v Črnomlju, ki so po nedavnem neurju s hudo točo še vedno prekrite z začasno folijo. 

Meteorna voda je zalivala objekte tudi v Sevnici, tamkajšnji prostovoljni gasilci so je iz poslovnih prostorov izčrpali okoli 600 litrov. V Sevnici je sredi noči zaradi udara strele zmanjkalo elektrike v naselju Pečje, a so delavci Elektra Celje napako že odpravili. 

V Domžalah je voda zalivala klet policijske postaje.

Že zjutraj je na Črnuški cesti v Ljubljani meteorna voda zalivala mansardo šole, ki je imela zaradi izvajanja gradbenih del delno razkrito ostrešje. Gasilci GB Ljubljana so pričeli s prekrivanjem strehe, nato pa delo predali izvajalcem gradbenih del.

Na vzhodnem delu države je veter nakopal kar nekaj preglavic. Močen sunek vetra je na Goriški ulici v Mariboru odkril pločevinasto streho na jašku dvigala stanovanjskega bloka, na območju občine Kungota je močen veter podrl drevo in odkril streho na stanovanjski hiši, tudi v Šmartnem v občini Slovenj Gradec je močen veter odkril del strehe na hiši. Zaradi močnega vetra je na cesto Jurklošter–Rimske Toplice v Brodnicah v občini Laško podrlo drevo. Drevo se je izruvalo tudi na Dupleškem vrhu. 



Meteorna voda je zalivala prostore Osnovne šole Prevalje, so še zapisali na spletni strani uprave. Kot so sporočili gasilci, so sanirali tudi potok, saj je voda prestopila bregove, in tako preprečili poplavljanje objektov. 

Previdno tudi v prometu ...

Neurja so zajela tudi Hrvaško.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine