Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Portoroške parcele za (skrite) lastnike družbe Putro

Javna dražba, ki to ni: Pomisleki o primernosti obsežne gradnje sredi Portoroža. Občina tukaj ne namerava zagotoviti javnih parkirišč.
Območje avtobusne postaje Portorož in Kaštela (levo), kjer bi namesto zelenja zrasel velik objekt s šestimi etažami. FOTO: Boris Šuligoj
Območje avtobusne postaje Portorož in Kaštela (levo), kjer bi namesto zelenja zrasel velik objekt s šestimi etažami. FOTO: Boris Šuligoj
24. 9. 2024 | 19:30
24. 9. 2024 | 19:57
7:43

V nadaljevanju preberite:

V četrtek bo občina Piran na javni dražbi prodajala več parcel, katerih izklicna vrednost je nekaj več kot 1,5 milijona evrov. Za najbolj zanimivo parcelo sredi Portoroža se zdi, da je kupec vnaprej znan in da presenečenj ne bi smelo biti.

Za najmanj 1,043 milijona evrov naj bi jo kupila družba Putro turizem in storitve, katere predstavnica je Ekaterina Solomentseva. Po besedah župana Andreja Korenike občina to parcelo prodaja zato, da bi obudila za mnoge Portorožane sporen prostorski načrt Kaštel iz leta 2012.

Na približno 3000 kvadratnih metrov velikem zemljišču sredi Portoroža, med avtobusno postajo in hotelom Kempinski Palace, so bili pred kakimi 60 leti dve teniški igrišči in dva manjša penziona (Hotel Orion in Hotel Helios) z restavracijo in nekaj turističnimi sobami, a so jih lastniki pred četrt stoletja porušili. Odtlej je tam precej zanemarjeno in neugledno parkirišče. Nekaj časa je bilo v lasti podjetja Itag znanih slovenskih nepremičninarjev.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine