Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Hit ima novega predsednika uprave

Največjo slovensko igralniško družbo po novem vodi Sandi Brataševec, ki bo petletni mandat nastopil s prihodnjim letom.
Dosedanji prvi mož Hita Tomaž Repinc se je v zadnjem letu večkrat soočal s stavko in stavkovnimi napovedmi. FOTO: Aleš Černivec
Dosedanji prvi mož Hita Tomaž Repinc se je v zadnjem letu večkrat soočal s stavko in stavkovnimi napovedmi. FOTO: Aleš Černivec
27. 10. 2023 | 18:54
27. 10. 2023 | 19:36
2:02

Nadzorni svet novogoriškega Hita je imenoval predsednika uprave te največje igralniške družbe v Sloveniji.  Z novim letom bo to postal Sandi Brataševec, ki bo petletni mandat nastopil s prihodnjim letom.

Brataševec (letnik 1966) je univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike in magister poslovnih ved z več kot 20-letnimi mednarodnimi izkušnjami na vodstvenih položajih v panogi javne mobilnosti in turizma. Prihaja iz družbe Nomago, kjer trenutno opravlja funkcijo svetovalca uprave, so sporočili iz Hita.

Dosedanji prvi mož Hita Tomaž Repinc se je v zadnjem letu večkrat soočal s stavko in stavkovnimi napovedmi. Nazadnje sta minuli teden pogajalski skupini vodstva družbe in sindikata igralniških delavcev SIDS, ki združuje predvsem krupjeje, dosegli stavkovni dogovor o preklicu napovedane stavke - uprava družbe se je v dogovoru zavezala k preklicu odpovedi kolektivnih pogodb.

Kot so še sporočili iz sindikata SIDS naj bi se uprava tudi zavezala, da pristopi k pogajanjem glede najbolj perečih problematik v podjetju ter za izplačilo odškodnin za napačno izplačana nadomestila.

SIDS  je že stopil v stik z ostalima sindikatoma, da se uskladijo pri vseh predlogih in te predložijo upravi. Med  temi so navedli odpovedi pogodb o zaposlitvi, ukinitev študentskega dela, širjenje delovnih obveznosti zaposlenih brez ustreznih ovrednotenj delovnih mest ter  nesorazmerja med plačami in diskriminacijo zaposlenih pri spoštovanju kolektivnih pogodb.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine