Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Bojan Veselinovič omogoča dostop do vseh poslovnih knjig in spisov

Direktor agencije vladi sporoča, da ji omogoča dostop do vseh poslovnih knjig in spisov, čeprav na družbo nikoli ni naslovila takšne zahteve.
Minilo je sto dni, odkar STA ni dobila niti evra za opravljeno javno službo v letošnjem letu. FOTO: Jure Eržen/Delo
Minilo je sto dni, odkar STA ni dobila niti evra za opravljeno javno službo v letošnjem letu. FOTO: Jure Eržen/Delo
12. 4. 2021 | 09:13
12. 4. 2021 | 19:32
3:03
Kljub temu da sedmi protikoronski zakon (PKP7) nalaga, da se za javno službo STA letos zagotovijo sredstva iz državnega proračuna ne glede na to, ali je z ustanoviteljem sklenila pogodbo, pa STA za opravljeno javno službo v letošnjem letu ni dobila niti evra, je v javnem pismu vladi danes zapisal direktor agencije Bojan Veselinovič.
 
Prek pisma Veselinovič vlado kot edinega družbenika STA obvešča, da ji kot direktor STA omogoča dostop do vseh poslovnih knjig in spisov, in to kljub temu, da na družbo nikoli ni naslovila takšne zahteve. Vlado javno poziva, naj pisno sporoči, komu in na kakšen način naj se omogoči dostop do želene dokumentacije.
 
Bojan Veselinovič. FOTO: Igor Modic
Bojan Veselinovič. FOTO: Igor Modic
Veselinovič spomni, da vlada kot razlog, zakaj se je odločila za zaustavitev financiranja javne službe STA, navaja, da STA še vedno ni dostavila dokumentacije, na podlagi katere bi se lahko pripravila ocena primernega financiranja, kot direktor pa naj bi bil letos dvakrat pozvan k podpisu pogodbe o opravljanju javne službe za letos, vendar naj za to ne bi izkazoval nobenega interesa. Veselinovič trdi, da ne drži ne eno ne drugo.
 
Direktor STA trdi, da se je za ta korak odločil v velikem precepu med doslednim spoštovanjem jasno določenega pravnega okvira, ki ureja informacijske pravice družbenika, in izničenjem praznega izgovora vladne strani, ki vodi v finančno izčrpavanje STA in ogroža socialno varnost zaposlenih. O zaposlenih na agenciji Veselinovič trdi, da niso njegovi ujetniki, ampak bodo žrtev ravnanja vlade, ki kljub jasno določenim zakonskim obveznostim ne plačuje opravljene javne službe STA in jo na pragu 30-letnice peha v propad.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine