Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Okolje

Prožne hrbtenice politikov pri človekovih pravicah

Najprej je bila proti sprejetju direktive, ki bi povečala preglednost podjetij pri spoštovanju človekovih pravic in varstvu okolju, Nemčija, zdaj še Francija.
Podporo direktivi so izrekla številna podjetja in podjetniška združenja, tudi italijanskih proizvajalcev paradižnikove mezge. FOTO: Spencer Platt/AFP
Podporo direktivi so izrekla številna podjetja in podjetniška združenja, tudi italijanskih proizvajalcev paradižnikove mezge. FOTO: Spencer Platt/AFP
7. 3. 2024 | 05:00
6:16

V nadaljevanju preberite:

Kdo je proti odpravi kršitev človekovih pravic in uničevanja narave? Če bi takšno vprašanje postavili voditeljem držav in največjih podjetij, nihče ne bi dvignil roke. Realnost zakulisnega političnega preigravanja je drugačna, kar se je pokazalo prejšnji teden z zavrnitvijo zakonodaje, ki od podjetij zahteva, da v svojih dobavnih verigah odpravijo omenjene kršitve.

Glasovanje o direktivi o skrbnem pregledu v podjetjih glede trajnostnosti (CSDDD) v odboru stalnih predstavnikov vlad držav članic Evropske unije (Coreper) bi moralo biti zgolj formalnost, saj je bil predlog po treh letih piljenja usklajen med evropskimi institucijami – evropskim parlamentom in svetom EU –, in s podjetji, gospodarskimi združenji, sindikati ter nevladnimi organizacijami. Vsaj tako je bilo videti.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine