Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Najstniki plačevali s ponarejenimi bankovci

Bankovce, ki se lahko kupijo po spletu, so storilci na raznih prireditvah in v gostinskih lokalih uporabljali kot prave.
Ponarejeni bankovci. FOTO: PU Celje
Ponarejeni bankovci. FOTO: PU Celje
A. V.
19. 7. 2019 | 10:56
19. 7. 2019 | 11:42
1:42
V zadnjih desetih dneh je bilo v več gostinskih lokalih na območju Laškega in Slovenskih Konjic unovčenih 24 ponarejenih bankovcev za 20 evrov. Gre za »filmski denar«, torej za denar, ki je natisnjen na navaden papir in je zelo podoben pravemu. Razlika je dobro vidna v napisu na bankovcu, kjer je napisano, da ne gre za pravi, ampak za reklamni denar.

Bankovce, ki se lahko kupijo po spletu, so storilci na raznih prireditvah (gasilske veselice, Pivo in Cvetje ...) in v gostinskih lokalih uporabljali kot prave.

Policisti in varnostniki so na prireditvi Pivo in Cvetje v Laškem prijeli 17-letnika, ki je hotel plačati z omenjenim nepravim denarjem. Pri njem so našli še dva bankovca.

Ponarejeni bankovci. FOTO: PU Celje
Ponarejeni bankovci. FOTO: PU Celje


V Slovenskih Konjicah so prijeli še tri fante, stare 17 in 18 let, ki so na gasilskih veselicah in v raznih lokalih unovčili 23 primerkov nepravega denarja.

Gostince in organizatorje javnih prireditev opozarjajo, naj bodo pri plačilu pozorni na pristnost denarja, še posebej pri plačilu z bankovci za 20 in 50 evrov. Tarče goljufov so tudi ljudje, ki prodajajo razne predmete in jim kupci za kupnino med pravimi bankovci »podtaknejo« tudi ta nepravi denar.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine