Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Generacija+

Tudi Trubar je poznal poprtnik

Skoraj pozabljena tradicija ima globoke korenine v preteklosti.
Izdelovanje poprtnikov ni več omejeno na posamezna gospodinjstva, ampak je nastala prava skupnost nosilcev te dediščine. Foto Metka Starič
Izdelovanje poprtnikov ni več omejeno na posamezna gospodinjstva, ampak je nastala prava skupnost nosilcev te dediščine. Foto Metka Starič
14. 12. 2022 | 11:10
9:30

V nadaljevanju preberite:

V Velikih Laščah, kjer so pred petindvajsetimi leti v gostilni Pri Kuklju pripravili prvo razstavo takrat malo znanih tradicionalnih božičnih kruhov, poprtnikov, ki so jih pekle velikolaške gospodinje, so imeli letos že tretji Fes­tival božičnega kruha. Na njem so razkrili nove podrobnosti o zgodovini te posebne tradicije.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine