Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Skupščina Term Čatež dala soglasje k prodaji Marine Portorož

Prevzemnik je družba MMNT, ki sta jo za prevzem Marine ustanovili Adventura holding poslovneža Darka Klariča in družba Glen, ki je v lasti menedžerjev Lesnine pod vodstvom Bojana Papiča.
Prevzemnik marine je družba MMNT, ki sta jo za prevzem Marine ustanovili Adventura holding poslovneža Darka Klariča in družba Glen, ki je v lasti menedžerjev Lesnine pod vodstvom Bojana Papiča. Foto Delo
Prevzemnik marine je družba MMNT, ki sta jo za prevzem Marine ustanovili Adventura holding poslovneža Darka Klariča in družba Glen, ki je v lasti menedžerjev Lesnine pod vodstvom Bojana Papiča. Foto Delo
N. G.
2. 9. 2019 | 15:03
2. 9. 2019 | 15:06
2:22
Delničarji družbe Terme Čatež so na skupščini dali soglasje k prodaji družbe Marina Portorož družbi MMNT, ki sta jo za prevzem Marine ustanovili Adventura holding poslovneža Darka Klariča in družba Glen, ki je v lasti menedžerjev Lesnine pod vodstvom Bojana Papiča.

Kot kaže zapisnik skupščine, ki ga povzema STA, je skupščina, na kateri je sodelovalo 89,9 odstotka kapitala z glasovalno pravico, sklep o soglasju k prodaji marine podprla z 98,8-odstotno večino prisotnih glasov. Skupščina je tako dala soglasje k oddelitvi družbe Marina Portorož ter soglasje k pogodbi o delitvi in prevzemu, ki je bila sklenjena med družbama Terme Čatež in Marina Portorož.

Kot je razvidno iz pogodbe o delitvi in prevzemu, objavljene na spletni strani Ajpesa, bo prenesenih za nekaj manj kot 40 milijonov evrov sredstev (po knjigovodski vrednosti) ter za enak znesek obveznosti. Preneseno bo med drugim za okoli 33,5 milijona evrov zemljišč in zgradb, 7,4 odstotka delnic družbe DZS, več posojil družbi Terme Čatež in več posojil, najetih pri Abanki.

Skupščina je tudi podelila nov mandat - od 17. julija 2020 do 29. januarja 2024 - nadzornikom Adi de Costa Petan, Robertu Krajniku, Roku Gorjupu, Mitji Grumu, Samu Rošu in Goranki Volf. V nadzornem svetu so še Jernej Suša, Sandi Lupšina in Romana Kovačič, ki so predstavniki zaposlenih.

Delničarji so se seznanili z lanskim poslovanjem in dejstvom, da bo 5,51 milijona evrov bilančne izgube, ki po pojasnilih generalnega direktorja Bojana Petana izhaja iz prodaje Term Ilidža, ostalo nepokrite. Za revizorja poslovanja v letih 2019, 2020 in 2021 so imenovali družbo Mazars.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine