Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Šefa SDH bo iskala kadrovska agencija

Nadzorniki se toktrat za zbranje kandidatov niso odločili za javni razpis.
Prva nadzornica SDH Karmen Dietner Foto Blažž Samec/Delo
Prva nadzornica SDH Karmen Dietner Foto Blažž Samec/Delo
9. 5. 2019 | 18:00
1:49
Ljubljana – Nadzorniki SDH bodo novega predsednika oziroma člana uprave družbe iskali prek kadrovske agencije. Ta še ni izbrana, imenovanja novih šefov pa menda ni pričakovati pred junijem.

Po nedavnem odstopu prve dame Slovenskega državnega holdinga (SDH) Lidie Glavina nadzorniki SDH, ki jih vodi Karmen Dietner, iščejo manjkajočega člana oziroma predsednika uprave družbe. To funkcijo namreč začasno opravlja nadzornik Igor Kržan. Medtem ko so lani člana uprave iskali prek javnega razpisa, naj bi ga tokrat prek mednarodne kadrovske agencije. Zakon o SDH namreč dopušča obe možnosti. Na SDH so to potrdili, koliko agencij pa se je prijavilo do torka, ko se je iztekel rok za prijavo, pa niso povedali, ker da postopek izbire še poteka.

Nadzorniki so se za izbor prek agencije po naših informacijah odločili, ker jim to daje več možnosti, da v izbor vključijo »želene« kandidate, tudi iz prejšnjega razpisa. To ne bi bil prvi tak primer. V Delu smo že razkrili, da je menda kadrovska agencija Profil dobila seznam kandidatov za upravo Holdinga slovenskih elektrarn (HSE). V SDH so sicer v preteklosti že neuspešno iskali člana uprave prek kadrovske agencije, saj se je prijavila le ena agencija, ki pa ni ustrezala razpisnim pogojem. Kdo se bo zavihtel na vrh SDH za zdaj ni znano. Že nekaj časa se kot kandidat omenja član uprave Andrej Božič, a slišati je, da ni izključeno, da bo to funkcijo prevzel nekdo tretji.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine