V lov na elitni razred brez četverice iz Nemčije

Dva dni pred začetkom SP drugega kakovostnega razreda je selektor Edo Terglav izbral 23 slovenskih reprezentantov. Sabolič in Tomaževič pri Olimpiji.
Fotografija: Na letošnjih pripravljalnih tekmah so se risi predstavili v lepi luči. FOTO: Črt Piksi/Delo
Odpri galerijo
Na letošnjih pripravljalnih tekmah so se risi predstavili v lepi luči. FOTO: Črt Piksi/Delo

Ugank ni več, Edo Terglav, slovenske hokejske reprezentance je izbral 23 hokejistov, ki bodo nastopili na svetovnem prvenstvu drugega kakovostnega razreda v Bolzanu. To se bo začelo v nedeljo, ob 12.30 se bo Slovenija na uvodni tekmi prvenstva pomerila z Južno Korejo.

Kot je bilo pričakovati, na Južnem Tirolskem ne bo štirih slovenskih udeležencev finala nemškega prvenstva, saj do tega petka Blaž Gregorc, Žiga Jeglič, Jan Urbas in Miha Verlič še niso končali klubske sezone. Na končnem seznamu ni več treh hokejistov, ki so bili nazadnje na pripravah: branilcev Urbana Podrekarja ter Mihe Štebiha in napadalca Luke Maverja. Ken Ograjenšek pa je nazadnje že zaradi poškodbe kolena manjkal na dveh tekmah risov v Franciji.

Na Olimpijini novinarski konferenci v Ljubljani pa so predstavili ambiciozne načrte in tudi potrdili, da bosta dosedanja napadalca beljaškega kluba Robert Sabolič in Blaž Tomaževič okrepila zmaje.

Seznam risov za SP

Vratarji: Gašper Krošelj (Banska Bystrica, Svk), Matija Pintarič (Rouen, Fra), Žan Us (Jesenice).

Branilci: Rožle Bohinc (Jesenice), Aljoša Crnović, Jan Ćosić, Aleksandar Magovac, Bine Mašič (vsi Olimpija), Kristjan Čepon (Västervik, Šve), Matic Podlipnik (Kitzbühel).

Napadalci: Miha Beričič, Marcel Mahkovec, Žiga Mehle, Nik Simšič, Jaka Sodja, Robert Sabolič, Blaž Tomaževič (vsi Olimpija), Jan Drozg (Habarovsk, KHL), Žan Jezovšek (Jesenice), Anže Kuralt (Fehervar, ICEHL), Rok Macuh (Olomouc, Češ), Rok Tičar (Graz, ICEHL), Matic Török (KooKoo, Fin).

Komentarji: