Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Tudi Vladimir Kličko obiskal nemški dom Dinama Kijev

Slovitemu ukrajinskemu klubu se ni uresničila želja o uvrstitvi v ligo prvakov, zdaj bodo domače tekme igrali na največjem stadionu v Hamburgu.
Vitalij Kličko FOTO: Andrew Couldridge Action Images via Reuters
Vitalij Kličko FOTO: Andrew Couldridge Action Images via Reuters
S. U.
18. 9. 2024 | 10:35
18. 9. 2024 | 11:30
1:25

V taboru tradicionalnega ukrajinskega nogometnega velikana Dinama iz Kijeva niso skrivali razočaranja ob porazu v zadnjem kvalifikacijskem kolu za ligo prvakov proti Salzburgu. Avstrijci so se tako znova uvrstili v elitno Uefino klubsko tekmovanje, Kijev bo nadaljeval mednarodno sezono v evropski ligi.

Ker pa tekem zaradi vojnega stanja v državi ne more igrati doma, si je za prizorišče preizkušenj v EL izbral Hamburg. Tam so že nastopali Dinamovi največji domači tekmeci, nogometaši Šahtarja iz Donecka, bili navdušeni nad gostoljubnostjo Nemcev in vselej polnim stadionom Volkspark z zmogljivostjo več kot 50.000 sedežev. Ob zadnjem obisku Dinamove delegacije pa je bil navzoč tudi upokojeni boksarski šampion Vladimir Kličko, ki je sicer od prvega napada na Ukrajino pristopil k obrambi domovine. Njegov brat Vitalij, prav tako nekoč odličen boksar, pa je župan Kijeva. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine