Legendarni Alberto Tomba žaluje

V 85. letu starosti je umrl Franco Tomba, ki je imel ogromno zaslug, da je njegov sin postal eden od najboljših alpskih smučarjev v zgodovini.
Fotografija: Alberto Tomba žaluje za svojim očetom. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Alberto Tomba žaluje za svojim očetom. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Legendarni italijanski alpski smučar Alberto Tomba, ki se lahko med drugimi podvigi pohvali s 50 zmagami v svetovnem pokalu, tremi zlatimi lovorikami z olimpijskih iger (v slalomu in veleslalomu v Calgaryju 1988 ter veleslalomu v Albertvillu 1992) ter dvema s svetovnih prvenstev (v slalomu in veleslalomu v Sierri Nevadi 1996), žaluje za svojim očetom Francom Tombo, ki je minulo soboto preminil v 85. letu starosti. Imel je veliko zaslug za sinove številne uspehe.

»Franco je bil tisti, ki je poskrbel, da je Alberto postal šampion, ki ga vsi poznajo. V teh trenutkih smo z mislimi pri njegovi družini,« je sporočil Flavio Roda, predsednik italijanske zveze zimskih športov (FISI), ki je že od nekdaj zelo blizu sloviti smučarski družini Tomba. 

Franco je bil sicer uspešen poslovnež iz Bologne, ki je obogatel s prodajo ekskluzivne moške mode. Po nekaterih virih naj bi se leta 1996 uvrstil celo na lestvico deseterice najbogatejših Italijanov. Kljub poslovnim uspehom pa se je za razliko od svojega zdaj 57-letnega sina Alberta, ki je slovel po svoji ekscentričnosti, s katero je znal pritegniti tudi tiste, ki se niso zanimali za alpsko smučanje, držal bolj v ozadju.

Preberite še:

Komentarji: