Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Potrjena kandidatura za enajsti pariški naslov

Tenis: Rafael Nadal bo edini pravi favorit Roland Garrosa, ki se začne v nedeljo
Tako kot lani je Rafael Nadal tudi letos na pesku pred Roland Garrosom izgubil le en dvoboj. Foto Reuters
Tako kot lani je Rafael Nadal tudi letos na pesku pred Roland Garrosom izgubil le en dvoboj. Foto Reuters
22. 5. 2018 | 09:00
22. 5. 2018 | 15:19
4:09
Rim – Pred drugim teniškim velikim slamom v sezoni, Roland Garrosom, ki se z dvoboji glavnega žreba začne v nedeljo, sta jasni dve stvari: ženski turnir bo spet povsem nepredvidljiv, Rafael Nadal pa bo absolutni favorit v moški konkurenci, in sicer za že kar neverjetni enajsti naslov. V finalu Rima je sicer Španca odlično izzval Aleksander Zverev, turnir v večnem mestu pa je nakazal tudi dvig forme pri Novaku Đokoviću.

Rafael Nadal, ki se je včeraj spet vrnil na 1. mesto svetovne teniške lestvice, je tako kot pred letom dni pred Roland Garrosom na svoji najljubši podlagi izgubil le en dvoboj, obakrat ga je premagal Dominic Thiem, v prejšnji sezoni v Rimu, letos pa v Madridu. Španec se bo tako na OP Francije spet podal kot izraziti, takorekoč edini pravi favorit, ne glede na to, da ga je ugnal Thiem in da je vprašanje, kako bi se razpletel finale Rima, če ga ne bi prekinil dež. Nadal bo Roland Garros začel z izjemno peščeno statistiko, saj je na tej podlagi v karieri dobil 408 dvobojev in jih izgubil le 36, potem ko je letos že osvojil enajstič Monte Carlo in Barcelono, pa bo skušal ta dosežek ponoviti še v Parizu. Že lani je z deseto lovoriko dosegel absolutni rekord po številu zmag na posamičnem turnirju za veliki slam (prej si je 1. mesto delil z Martino Navratilovo, seveda iz Wimbledona).

"Po porazu v četrtfinalu Madrida je bil to zame izjemno pomemben teden. Takšna zmaga pred velikim slamom seveda dobro dene, vendar pa bodo v Pariz razmere povsem drugačne," sicer razmišlja Nadal, a v teh okoliščinah se pač dokazano odlično znajde. Uvodni niz finala proti Zverevu je ocenil za svojega najboljšega letošnjega na pesku, a je 21-letni Nemec v nadaljevanju zasukal potek in preden ga je ustavil dež, potrdil, da je ta čas eden najboljših igralcev na turneji. Zdaj se res zdi pravi čas, da se Zverev dokaže tudi na največjih štirih turnirjih, na Roland Garrosu je denimo zgolj enkrat igral v 3. kolu, in sicer leta 2016. Tudi Nadal je ocenil, da bo v naslednjih dveh letih vsekakor dosegel odmeven rezultat na velikih slamih, da bi lahko že letos izzval Rafo v peščenih dvobojih na tri dobljene nize, pa se še vseeno zdi malo verjetno. Za Zverevom je sicer tako dobra sezona, da je v letošnji "dirki" celo na vrhu lestvice …
 

Nole s pozitivnimi občutki


Po Rimu pa se je lahko precej bolj optimistično začel na Roland Garros pripravljati Novak Đoković. Resda je izgubil v polfinalu, a v prvem nizu je z Nadalom odigral podaljšano igro, vtis, ki ga je pustil, pa je bil že veliko boljši kot na prejšnjih letošnjih postajah. "Videl sem nekaj njegovih letošnjih dvobojev in zdaj te v Rimu. To je bil vsekakor njegov najboljši teden. Bil je odličen proti meni in je na dobri poti. Mislim, da je nared za Roland Garros," je ocenil Nadal, Đoković pa je bil s prikazanim zelo zadovoljen. "Iz tega tedna lahko odnesem zgolj pozitivne stvar, sploh ker pred začetkom rezultatskih pričakovanj nisem imel. Rafa je najboljši igralec na pesku v zgodovini in je v odlični formi, kljub temu pa so naju ločile malenkosti. Letos se še nisem počutil tako dobro na igrišču," se je spodbujal Đoković, ki mu je celo grozilo, da bo na svetovni lestvici tako nazadoval, da ga na Roland Garrosu ne bo med nosilci, a se je z dobrim rezultatom obdržal dovolj visoko, saj je na 22. mestu ATP.

Na OP Francije so se medtem že začele kvalifikacije. Blaž Kavčič se je v uvodnem dvoboju Adamu Pavlasku vdal po izgubljenem prvem nizu (3:6), od Slovencev pa se bodo skušali v glavni žreb, v katerem imata mesto zagotovljeno Aljaž Bedene in Polona Hercog, prebiti še Blaž Rola, Dalila Jakupović in Tamara Zidanšek.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine