Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Polona Hercog nemočna proti drugi nosilki (VIDEO)

Nemka Angelique Kerber, že zmagovalka Melbourna, je bila v uvodnem kolu boljša s 6:2 in 6:2.
Polona Hercog je drugi nosilki odščipnila le štiri igre. FOTO: Kyung-hoon Kim/Reuters
Polona Hercog je drugi nosilki odščipnila le štiri igre. FOTO: Kyung-hoon Kim/Reuters
14. 1. 2019 | 08:43
14. 1. 2019 | 08:56
2:25
Melbourne – Izjemno neugoden žreb za teniško igralko Polono Hercog, eno od štirih slovenskih predstavnikov v glavnem žrebu prvega letošnjega turnirja velike četverice, odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, je poskrbel, da je 27-letnica iz Kamnice pri Mariboru hitro pospravila kovčke, na igrišču je bila namreč le uro in četrt.


Že zmagovalka Melbourna


Na nasprotni strani mreže ji je stala druga igralka sveta in druga nosilka, Nemka Angelique Kerber, ki bo v petek dopolnila 31 let, v Melbournu pa si je doslej enkrat – leta 2016 – že pokorila vso konkurenco in se tako razveselila prve od treh lovorik s turnirjev te kakovostne ravni. Lani je bila v Avstraliji polfinalistka, premoč pa priznala Simoni Halep.


Neizkoriščene štiri priložnosti za brejk


V današnjem dvoboju mačke z mišjo je Kerberjeva zmagala z gladkih 6:2 in 6:2. V prvem nizu je hitro zmogla dva zaporedna brejka in se hipoma dokopala do neulovljive prednosti 5:1, v drugem se je scenarij ponovil. Od petih priložnosti za odvzem servisa je v obračunu unovčila kar štiri, Polona pa niti ene od štirih.


Razlika v napakah 41:15


Glavna razlika med tekmicama pa je bila v številu storjenih neizsiljenih napak. Medtem ko si jih je zmagovalka privoščila zgolj 15, jih je poraženka nanizala kar 41, zato razplet drugačen pravzaprav niti ni mogel biti. Tekmici sta se udarili že sedmič doslej, petič je zmagala Nemka, Hercogova pa na zmago čaka že vse od Monterreya leta 2011.

Angelique Kerber je uvodoma upravičila vlogo druge nosilke. FOTO: William West/AFP
Angelique Kerber je uvodoma upravičila vlogo druge nosilke. FOTO: William West/AFP


Najboljši dosežek ostaja 2. kolo


Najboljši dosežek 92. igralke s svetovne jakostne lestvice WTA, ki bo rojstni dan praznovala v nedeljo, toda žal ne več v Melbournu, v posamični konkurenci na odprtem prvenstvu Avstralije ostaja preboj v drugo kolo v letih 2010 in 2015, medtem ko je leta 2012 v dvojicah – v navezi s Kitajko Zheng Jie – lopar položila v tretjem kolu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine