Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Đoković bo s Srbijo poskušal ubraniti naslov na pokalu ATP

Prvi igralec sveta Novak Đoković je potrdil udeležbo na turnirju v Melbournu.
Novak Đoković bo s Srbijo poskušal ubraniti lanski naslov. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Novak Đoković bo s Srbijo poskušal ubraniti lanski naslov. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
M. Ž., STA
5. 1. 2021 | 08:14
1:57
Številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković je potrdil, da se bo pridružil srbski reprezentanci na letošnjem pokalu ATP, ki ga bo med 1. in 5. februarjem gostil Melbourne.

Turnir, ki velja za nekakšno neuradno svetovno prvenstvo, bo tudi pripravljalni za prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije.

Srbija bo na turnirju nastopila kot branilka naslova, saj je v lanski izvedbi tekmovanja v finalu premagala Španijo z 2:1. Letos bodo Srbijo poleg Novaka Đokovića zastopali še Dušan Lajović (26. na lestvici ATP), Filip Krajinović (30.) in Nikola Čačić (56. na lestvici dvojic).

Na turnirju igra 12 reprezentanc, ob Srbih še lanska finalistka premiere tega tekmovanja Španija, Rusija, Nemčija, Kanada, Avstralija, Grčija, Francija Japonska, Avstrija, Italija in Argentina.

Žreb skupin bo 20. januarja. Ekipe razdeljene v štiri skupine, zmagovalke skupin se bodo uvrstile v polfinale.

Na letošnji izvedbi pokala ATP bodo nastopila številna zveneča imena moškega tenisa, udeležbo je potrdilo 14 izmed 15 najboljših igralcev na svetu, med drugimi Španec Rafael Nadal, Avstrijec Dominic Thiem, Rus Danil Medvedjev, Grk Stefanos Cicipas in Nemec Alexander Zverev.

Letošnje odprto prvenstvo Avstralije se bo zaradi pandemije novega koronavirusa, ki je premešala športne koledarje, začelo 8. februarja, tri tedne kasneje od prvotnega koledarja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine