Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Bedenetu ni pomagalo niti kar 25 asov

Od najvišje uvrščenega slovenskega teniškega igralca je bil v 1/32 finala Wimbledona uspešnejši Radu Albot.
Aljaž Bedene si je privoščil preveč lastnih napak. Foto Daniel Leal-Olivas/AFP
Aljaž Bedene si je privoščil preveč lastnih napak. Foto Daniel Leal-Olivas/AFP
J. P.
4. 7. 2018 | 19:06
4. 7. 2018 | 19:20
2:37
London – Najvišje rangirani slovenski teniški igralec Aljaž Bedene, ta čas 71. na svetovni jakostni lestvici ATP, je na tretjem letošnjem turnirju velike četverice v Wimbledonu izpadel v 1/32 finala. Po skoraj štiri ure in pol trajajočem maratonskem obračunu je moral premoč priznati 98. »loparju« sveta, Moldavcu Raduju Albotu, ki je bil boljši s 6:2, 4:6, 7:6 (3), 5:7 in 6:3. Tekmeca sta si nasproti stala prvič doslej, za Bedeneta, ki bo čez dva tedna dopolnil 29 let, pa ostaja najboljši dosežek na »sveti travi« lanski preboj v šestnajstino finala. Slovenija tako v posamični konkurenci nima več svojega predstavnika.


Moldavec unovčil tretjo zaključno žogico


Zmagovalec je dvoboj odprl z brejkom in nato dodal še drugega za gladko dobljeni uvodni niz. Tudi v drugem je imel štiri priložnosti za odvzem nasprotnikovega servisa, a je Ljubljančan še pravočasno strnil vrste in poravnal na 1:1. Najbolj izenačen je bil tretji del, ki ga je odločila šele podaljšana igra, v kateri je Albot vpisal pet točk zapovrstjo in spet nagnil tehtnico na svojo stran. Toda Bedene je še enkrat vrnil udarec in izvlekel še peti niz, v katerem pa začetnega zaostanka z 0:3 ni znal več izničiti. Moldavec je izkoristil tretjo zaključno žogico.


Kar 46 neizsiljenih napak


Slovenskemu predstavniku ni pomagalo niti neverjetnih 25 asov (tekmec jih je zmogel le osem), ko pa si je po drugi strani privoščil tudi kar 46 neizsiljenih napak oziroma 19 več kot nasprotnik. Bedene tako še naprej zaman lovi krstno napredovanje v osmino finala turnirja velike četverice, medtem ko se je njegovemu moldavskemu vrstniku – uvodoma je izločil turnirsko številko 20, Španca Pabla Carreña Busto, drugič doslej izšlo z uvrstitvijo v šestnajstino finala, lani je bil enako uspešen že na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Zdaj ga v Wimbledonu čaka obračun bodisi z devetopostavljenim Američanom Johnom Isnerjem bodisi z belgijskim kvalifikantom Rubenom Bemelmansom.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine