Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Zaokrožena (prva) petletka popolne celjske prevlade

Celje Pivovarna Laško je s suvereno zmago nad Ribnico osvojilo 22. naslov državnega prvaka, sedmica za Branka Tamšeta.
Žiga Mlakar in Urban Lesjak se z naslovom poslavljata iz Celja. Foto: Blaž Samec
Žiga Mlakar in Urban Lesjak se z naslovom poslavljata iz Celja. Foto: Blaž Samec
14. 5. 2018 | 06:00
5:48
Odločitev je padla. Dve tekmi pred koncem so rokometaši Celja Pivovarne Laško osvojili naslov državnih prvakov, že 22. v 27 sezonah. Petič zapored so osvojili dvojno krono. Riko Ribnica je grozila, da bo začinila končnico lige NLB, vendar je bila brez možnosti za presenečenje v Zlatogoru, kjer se 25. t. m. obeta veselica po derbiju z Gorenjem.

Celjani so bili zelo previdni v napovedih in se niso širokoustili, Ribnica jim je že pokazala zobe in jim tudi odščipnila točko. Prvaki so bili tudi brez glavnega organizatorja igre, poškodovanega Jake Malusa. Zato so se naloge lotili z vso vnemo, dosegli prve tri gole in malo kasneje po delnem izidu 6:0 ušli na 11:3. Tekma je bila praktično odločena v 17 minutah, ostalo je bila zgolj formalnost.


14. Tamšetova lovorika v Celju


»Petdeset minut tekme je bilo gotovo naših najboljših v tej sezoni slovenske lige. Za pripravo smo imeli samo dva dni po derbiju v Velenju. Fantje so upoštevali vse dogovore, čeprav so bili iztrošeni po dolgi sezoni, veliko je poškodb, veliko igralcev stiska zobe že kar nekaj časa. Ribnica je napovedovala zmago, kar je moje igralce le še dodatno podžgalo. Zasluženo se veselimo naslova državnih prvakov,« je bil na opravljeno delo ponosen trener Branko Tamše, ki je osvojil že 14. lovoriko, odkar je decembra 2013 prevzel člansko ekipo Celja. Tekmecem ni dal niti drobtinice.

Celje samo petkrat ni osvojilo naslova državnega prvaka.
Celje samo petkrat ni osvojilo naslova državnega prvaka.


Najbolj izkušeni v domači vrsti Igor Anić je naslovu francoskega in nemškega prvaka dodal še slovenskega. »Super, zelo sem vesel, da nam je uspelo. Nekateri so govorili, da smo padli, da ne igramo dobro, a sezona je dolga in to se včasih pozna, tokrat pa smo pokazali moč,« je bil navdušen krožni napadalec Anić.


Razgor bo dvignil pokal


Kapetan David Razgor bo za nekdanji dan mladosti prvič v svoji karieri dvignil pokal, kar je bil dolgo časa privilegij Luke Žvižeja. »Odločni smo bili od prve do zadnje minute in Ribnici takoj dali vedeti, da zanjo tokrat ne bo točk. Prisotne je bilo nekaj pozitivne treme, kar smo na igrišču dobro unovčili in pokazali igro, ki smo jo med sezono že prikazovali, hkrati pa tekmo peljali v pravo smer. Zasluženo smo prvaki, cilj smo že uresničili, zato bo zdaj malce manj pritiska,« je odleglo Razgorju, ki si je s soigralci na igrišču privoščil penino.



V prvem polčasu se je izkazal Ivan Slišković, ki končuje svojo drugo epizodo v Celju, prvič po poškodbi je gol dosegel Luka Mitrović, ki prav tako zapušča Zlatorog. Blestel je mladi Domen Makuc, prvi strelec tekme s sedmimi goli. Celje do konca sezone, v kateri je odigralo že 46 tekem, čakata še gostovanje v Novem mestu in domača tekma z Gorenjem, ko bodo tudi uradno potrjena 51. trofeja v samostojni Sloveniji. Z novim naslovom se od kluba poslavljajo trije domači igralci, vratar Urban Lesjak, Žiga Mlakar in Matic Suholežnik.
 

Odprt boj za 2. mesto


Odprt ostaja boj za drugo mesto. Ribnica ima le še dve točki prednosti pred Gorenjem, ki jo pričakuje v soboto. »Tekmo smo začeli preveč nestrpno, morda tudi s preveliko željo. Celjani so dosegli nekaj lahkih zadetkov, nato pa prednost brez težav držali do konca. Mi se moramo sedaj pripraviti na tekmo v Velenju, ki nam je bolj pomembna kot ta, na kateri smo prikazali eno slabših predstav v sezoni,« je priznal Mitja Nosan, bivši član Gorenja.

Celje si je zagotovilo edino vstopnico za ligo prvakov, Gorenje in Ribnica bosta verjetno slovenska predstavnika v pokalu EHF, četrto mesto je potrdil Koper, ki je zmagal v Novem mestu.

Celje je zaokrožilo prvo petletko popolne vladavine pod vodstvom Tamšeta, ki je osvojil sedmi zaporedni naslov (z Gorenjem je bil prvak v letih 2012 in 2013), na vidiku pa ni kluba, ki bi lahko v bližnji prihodnosti strmoglavil serijskega osvajalca lovorik.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine