Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Egipčani zadali hud poraz Hrvatom

Danski rokometaši, ki branijo lovoriko, so na svetovnem prvenstvu visoko odpravili Belgijce. Zanesljivo zmagali tudi Srbi.
Hrvaški rokometaši niso mogli ustaviti Egipčanov. FOTO: Mikael Fritzon/AFP
Hrvaški rokometaši niso mogli ustaviti Egipčanov. FOTO: Mikael Fritzon/AFP
M. Š., STA
13. 1. 2023 | 22:48
13. 1. 2023 | 23:00
3:09

Na svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem so rokometaši danes odigrali tekme v skupinah od E do H. Po pričakovanju so visoko zmago slavili branilci lovorike Danci, ki so zlahka premagali Belgijo, za manjše presenečenje pa so poskrbeli Egipčani, ki so brez večjih težav odpravili Hrvate.

V skupini E v Katovicah je najprej Nemčija z 31:27 ugnala Katar. Nemški reprezentant Juri Knorr je bil z osmimi goli najboljši na tekmi. Srbi so zanesljivo opravili z Alžirijo in zmagali s 36:27, pri čemer sta prednjačila Mijajlo Marsenić in Petar Dordić z devetimi oziroma osmimi zadetki.

V skupini F v Krakovu so Nizozemci najprej zlahka ugnali Argentince z 29:19, Kay Smits je bil s sedmimi goli najboljši strelec pri zmagovalcih in na tekmi. Norvežani so v tej skupini za 12 golov (39:27) odpravili Severno Makedonijo. Magnus Abelvik Rod in Sander Sagossen sta pri zmagovalcih zadela po šestkrat, Filip Taleski pa pri Makedoncih sedemkrat.

Američani so v skupini G v Jönköpingu z 28:27 strli odpor Maročanov, Aboubakar Fofana je zmagoviti gol dosegel slabo minuto pred koncem. S šestimi zadetki pa je bil tudi najboljši strelec ekipe in obračuna. Na drugem dvoboju skupine je Egipt proti Hrvaški vodil praktično vso tekmo, na koncu pa zmagal z 31:22. Mohsen Mahmud je za zmagovalce prispeval sedem golov, Marin Šipić je bil s petimi najboljši pri Hrvatih, ki so nasploh prvič na prvenstvih izgubili proti reprezentanci iz Afrike.

Brez zmagovalca sta se na uvodni tekmi skupine H v Malmöju razšla Bahrajn in Tunizija (27:27), Ahmed Fadhul je za Bahrajn prispeval deset golov, Issam Rzig pa osem za Tunizijo. Danci, ki branijo naslov svetovnih prvakov, so povsem nadigrali Belgijce (43:28). Mikkel Hansen je dosegel deset golov za Dance, Mathias Gidsel pa enega manj.

Jutri bo spet na delu tudi Slovenija, ki je v uvodni tekmi v skupini B uvodoma premagala Savdsko Arabijo, v 2. krogu pa jo čaka gostiteljica Poljska ob 20.30. V tej skupini bo pred tem še tekma Francije in Savdske Arabije.

Sicer pa bodo jutri še tekme v skupini A: Španija – Čile in Črna gora – Iran, v skupini C: Švedska – Zelenortski otoki in Brazilija – Urugvaj ter v skupini D: Islandija – Madžarska in Portugalska – Južna Koreja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine