Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zinedine Zidane zapustil Real Madrid

Sloviti francoski trener je svojo odločitev sporočil tudi predsedniku Perezu.
Zinedine Zidane z zadnjo lovoriko v ligi prvakov FOTO: AFP
Zinedine Zidane z zadnjo lovoriko v ligi prvakov FOTO: AFP
31. 5. 2018 | 12:58
31. 5. 2018 | 14:39
2:56
Madrid – Da v nogometu vse poteka s svetlobno hitrostjo, potrjuje tudi primer iz Španije. Real Madrid je še tretjič zapored osvojil naslov evropskega prvaka in se še utrdil na čelu najboljših v ligi prvakov, toda kljub temu ostal brez trenerja.

Zinedine Zidane se je odločil predčasno prekiniti pogodbo, sklenjeno do leta 2020 s kraljevskim klubom. Nekoč sloviti nogometaš se je dobil s predsednikom kluba Florentinom Perezom, na katerem mu je Francoz sporočil, da ne bo več vodil moštva, s katerim je trikrat osvojil ligo prvakov v manj kot treh letih. Zidane je sedel na klop Reala 4. januarja 2016, 878 dni pozneje se očitno končuje nadpovprečno uspešna madridska zgodba.

Zidane med sprejemom pri regionalni vladi v Madridu FOTO: AFP
Zidane med sprejemom pri regionalni vladi v Madridu FOTO: AFP


Zidane je pojasnil svojo odločitev na posebni novinarski konferenci ob 13. uri.

»Trenutek je čuden, toda ta ekipa potrebuje spremembo, drugačno vodenje in drugačen način dela, če želimo, da Real Madrid nadaljuje zmagovanje,« je rekel Zidane. Novinarji so želeli izvedeti kaj več o ozadju njegove odločitve, a nekdanji francoski reprezentant je bil skop z besedami: »Ne iščite vzrokov drugod, v klubu se v zadnjih mesecih ni zgodilo ničesar takšnega, kar bi me pripeljalo do te odločitve. Zame gre vse po naravni poti, tri leta smo delali skupaj in zmagovali, zdaj, ko poti do zmag ne vidim več tako jasno, se poslavljam. Moj odhod prav tako ni povezan s statusom Cristiana Ronalda

Zidane, ki pravi, da ne išče novega delodajalca, pa je pustil odprta vrata za morebitno vrnitev: »Realu bom venomer blizu, saj mi je dal vse. Najlepši in najgrši spomin? Najlepši je na dan, ko me je Florentino Perez kot igralca pripeljal v klub, s tem so se mi izpolnile sanje, skoraj vsak nogometaš si želi igrati v Realovem dresu. Kot trener se, čeprav smo bili trikrat najboljši v ligi prvakov, najraje spominjam osvojitve naslova španskega prvaka, najbolj pa me pekli poraz proti Leganesu v pokalu, ni besed, s katerimi bi opisal tedanje razočaranje.«

Na novinarski konferenci je spregovoril tudi Realov predsednik Florentino Perez. »Poskušal sem ga prepričati, da si premisli, toda ni bilo učinka. Kljub temu sem prepričan, da je to le začasno slovo in da se bo Zidane nekoč vrnil. Če potrebuje počitek, potem naj si ga privošči,« je Perez poskušal ostati dobre volje, obenem pa še nima odgovora, kdo bi lahko bil Zidanov naslednik. Kljub temu je najverjetnejši naslednik Mauricio Pochettino.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine