Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Vijolični v sodnikovem dodatku do točke (VIDEO)

Domžale je v vodstvo popeljal Ibričić, iz kota je izenačil Dervišević, potem ko je vratarju žoga ušla med nogami v mrežo.
Derbi ni dal zmagovalca. Foto Jure Eržen/Delo
Derbi ni dal zmagovalca. Foto Jure Eržen/Delo
J. P.
9. 5. 2018 | 18:08
9. 5. 2018 | 18:40
2:13
Domžale – V derbiju 32. kola slovenskega prvoligaškega nogometnega tekmovanja sta se pomerila najboljša napada sezone in glavna izzivalca vodilne Olimpije, ki je bila lahko z razpletom zadovoljna, saj sta se zasedbi Domžal in Maribora razšli brez zmagovalca, z 1:1. Vijolični branilci šampionske lovorike so tako prekinili niz sedmih zaporednih zmag, vendar pa zadržali udobnih osem točk naskoka pred današnjimi tekmeci. Ljubljančani bodo zvečer gostovali v Velenju pri Rudarju. 

Ibričić neubranljivo

Dvoboj se je je začel lomiti v uvodnih trenutkih drugega polčasa. V 51. minuti je namreč Agim Ibraimi mojstrsko podal, Senijad Ibričić pa natančno sprožil v levi kot nemočnega čuvaja mreže Jasmina Handanovića za vodstvo z 1:0. Darko Milanič se je takoj odzval in v ogenj poslal povratnika po poškodbi, spomladi izjemno razigranega Jana Mlakarja, takoj za njim pa še Dareta Vršiča. Do konca tekme je bil domači vratar Ajdin Mulalić na hudi preizkušnji, a je dolgo ostal nepremagan, v 71. minuti je žogo s konicami prstov odbil v vratnico. 



Dervišević v sodnikovem dodatku

V sodnikovem dodatku pa so gostje vendarle izenačili. Kot je izvajal Amir Dervišević, kapetan in prvi strelec lige Marcos Tavares je skušal žogo preusmeriti, junaku drugega polčasa Mulaliću pa je (med nogami) ušla prek golove črte. Težko je bilo oceniti, kdo je bil strelec, gol iz kota so naposled pripisali Derviševiću. Statistika dvoboja je bila sicer na strani Maribora – razmerje priložnosti je bilo 19:9, strelov v okvir vrat 9:4, prostih strelov 22:14, kotov pa 8:2. Domžale so se tako s Štajerci razšle enako kot pred slabim mesecem dni v Stožicah z Olimpijo – z izidom 1:1.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine