Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

V Sankt Peterburgu omejitev združevanja v času EP

Lokalne oblasti so zaradi povečanja koronskih okužb v zadnjih dneh omejile zbiranje ljudi na največ 3000 oseb.
Navijač Belgije med tekmo z Rusijo na štadionu Krestovski, ki mu ime »posoja« tudi državni energetski velikan Gazprom. FOTO: Lars Baron/Reuters
Navijač Belgije med tekmo z Rusijo na štadionu Krestovski, ki mu ime »posoja« tudi državni energetski velikan Gazprom. FOTO: Lars Baron/Reuters
STA, J. K.
14. 6. 2021 | 10:28
14. 6. 2021 | 10:33
1:13
Nove omejitve, povezane s preprečevanjem širjenja okužb z novim koronavirusom, sicer ne bodo vplivale na navijače znotraj stadionov. Mestne oblasti so v ponedeljek potrdile, da so nogometni štadioni izvzeti iz teh novih ukrepov, ker tam veljajo posebne omejitve. So pa namenjeni preprečevanju širjenja koronskih okužb, potem ko se je velika množica navijačev v soboto zbrala na javnem ogledu tekme med Rusijo in Belgijo.

Od četrtka naprej tudi ne bo več prodaje hrane v tako imenovanih navijaških conah, nogometni navdušenci bodo lahko tam poslej kupili le pijačo, poroča francoska agencija AFP.

Rusijo naslednja tekma na euru čaka v sredo, ko se bo v Sankt Peterburgu pomerila s sosedo Finsko. V ponedeljek bo štadion, na katerem domače tekme igra prvoligaš Zenit, gostil tudi dvoboj med Poljsko in Slovaško.

  

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine