Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Rudar se je znesel nad tekmeci, Maribor pragmatičen

V 1. kolu kvalifikacij za evropsko ligo zmagi za Rudar in Maribor, Domžale po vodstvu z 2:0 igrale le neodločeno.
Rudar je sezono odprl z evropsko rekordno zmago, napadalec Milan Tučić pa z dvema goloma. Foto: Leon Vidic
Rudar je sezono odprl z evropsko rekordno zmago, napadalec Milan Tučić pa z dvema goloma. Foto: Leon Vidic
12. 7. 2018 | 22:00
12. 7. 2018 | 22:29
3:02
Rudar in Maribor sta le še 90 minut oddaljena od napredovanja v 2. kolo kvalifikacij za evropsko ligo, Domžale bi se utegnile še tresti. Velenjčani so praktično že opravili s tekmecem Tre Fiori, Mariborčani so bili v svojem znanem slogu v Tirani pragmatični in so dosegli minimalno zmago, medtem ko so Domžale vodstvo z 2:0 ob polčasu zapravile in iztržile neodločen izid. Povratne tekme bodo v četrtek.

Evropska »zadnja« liga ni bila kos najboljšim slovenskim klubom v Evropi, ki so, z izjemo Olimpije, sezono odprli v velikem slogu. To še posebej velja za Velenjčane, saj so do vrha napolnili mrežo tekmeca iz San Marina. Tre Fiori je Ob jezeru »zadel sedmico«, potem ko jo je v prvih 45 minutah odnesel le z »enico«. Edini gol je v 33. minuti zabil Milan Tučić. V prvih 15 minutah drugega polčasa so bili gostje potolčeni, Tučić pa je s svojim drugim golom zaokrožil trojček zadetkov.
 

Bajde ukradel žogo in zabil


Morda so mariborski navijači pričakovali učinkovitejši Maribor, a so dobili natanko takšnega, kot ga je napovedal športni direktor Zlatko Zahović: pragmatičnega. V hudi pripeki so vijolični s postavitvijo 4-4-2 priložnost za brezskrbno nadaljevanje in povratno tekmo zamudili v uvodnih minutah, a so bili na koncu zadovoljni tudi z edinim golom Gregorja Bajdeta v 49. minuti, ko je vse opravil sam, branilcu ukradel žogo in ukanil še domačega vratarja.

“Prva tekma je vedno neugodna, toda tekmece smo odlično ocenili. Zmaga je zelo pomembna. Če bi v uvodnih minutah zadeli, bi šla tekma hitreje v drugo smer, tako pa so bili gostitelji agresivni in vztrajni do konca. Pohvale fantom za prikazano, Bajdetu za gol. Imamo prednost, a nam še ne zagotavlja napredovanja. Tudi v Ljudskem vrtu bo treba biti zbran,« je komentiral prvih 90 minut v novi sezoni trener Darko Milanič.
 

Izkušena Ibričić in Ibraimi sta se poigravala


Po 26 minutah so bili Domžalčani že na pragu 2. kola kvalifikacij. Z goloma Lovra Bizjaka in Daria Melnjaka je bila na vidiku zanesljiva, če že ne visoka zmaga, toda v drugem polčasu sta hudi napaki naredila najbolj izkušena moža Senijad Ibričić in Agim Ibraimi. Na začetku je Ibričić izgubil žogo na polovici igrišča in Tomislav Turčin je dobil prvi dvoboj ena na ena z domžalskim vratarjem Dejanom Milićem. Ob koncu tekme pa tršega naleta Stipa Markovića ni zdržal Ibriami. Ukradel mu je žogo, stekel proti Miliću, ga preigral, postavil končni izid in pošteno zagrenil nalogo Domžalčanom na povratni tekmi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine