Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Real se po zasuku spogleduje s finalom

Branilci šampionske lovorike v nogometni ligi prvakov so bili od Bayerna boljši že na gostovanju (2:1).
Marco Asensio je tehtnico nagnil na stran Reala. Foto Javier Soriano/AFP
Marco Asensio je tehtnico nagnil na stran Reala. Foto Javier Soriano/AFP
J. P.
25. 4. 2018 | 20:15
25. 4. 2018 | 23:15
2:54
München - Nekaj časa je še kazalo, da bodo nogometaši Bayerna v prvi polfinalni tekmi lige prvakov domačo trdnjavo, münchensko Allianz Areno, zadržali nedotaknjeno, potem ko so po zadetku zveznega igralca Joshue Kimmicha v 28. minuti vodili z 1:0. To je branilca šampionske lovorike, madridski Real, podžgalo do te mere, da je še pred odhodom na odmor izenačil po mojstrovini Marcela, v začetku drugega polčasa pa je končni izid - 1:2 - postavil rezervist Marco Asensio, ki je ob glavnem odmoru zamenjal Isca. Kraljevi klub si je tako pred povratnim obračunom, ki bo na praznični torek na štadionu Santiago Bernabeu, zagotovil odlično izhodišče.

Statistika na Bayernovi strani

Statistika je bila v celoti na strani Bayerna: 58-odstotna posest žoge, priložnosti 13:7, streli v okvir vrat 5:4, prosti streli 20:8, koti 10:3, prepovedani položaji 0:6. Za nameček so Bavarci uspešno ustavili portugalskega ostrostrelca Cristiana Ronalda, ki v klubskem dresu prvič po učinkovitih enajstih zaporednih tekmah ni zatresel nasprotnikove mreže. Pa vseeno so si galaktiki zagotovili odlično izhodišče. Prvi je sicer za navdušenje na tribunah poskrbel Kimmich, ki je Keylorja Navasa ujel na napačni nogi, vratar je lahko žogi zgolj rahlo spremenil smer, ni pa ji mogel preprečiti poti v mrežo. Na drugi strani je vrnil Marcelo, ki je zaključil akcijo, ki jo je s škarjicami nameraval že Ronaldo, a si je premislil. Drugi Realov gol je zakrivil Rafinha s slabim oddajanjem žoge, podajo Lucasa Vazquezaje izkoristil Asensio s čudovitim strelom prek vratarja.

Brez Alabe

Ena od težav domačega trenerja Juppa Heynckesa je bila, da ni mogel računati na avstrijskega reprezentančnega branilca Davida Alabo, ki si je stegensko mišico poškodoval pred tednom dni v polfinalu nemškega pokala in je manjkal že na včerajšnjem zadnjem treningu Bayerna. Bočnega nogometaša je nadomestil izkušeni Brazilec Rafinha, ki pa svoje priložnosti ni optimalno unovčil, saj je bil krivec za zmagoviti gol gostov. Povrhu vsega je moral po udarcu že v osmi minuti z igrišča poškodovani Arjen Robben, ki ga je zamenjal Thiago Alcantara, po nekaj več kot pol ure igre pa mu je z izrazom bolečine na obrazu sledil še Jerome Boateng, ki ni mogel več nadaljevati obračuna, mesto je prepustil Niklasu Suleju. Trener Heynckes je bil tako že do 34. minute prisiljen opraviti dve menjavi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine