Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nogometne legende na pomoč prizadetim v potresu

Na štadionu Mladost v Petrinji se bodo 13. marca nekdanji hrvaški in slovenski asi pomerili na dobrodelni tekmi, izkupiček pa namenili prizadetim v potresu.
Aleksander Čeferin in Davor Šuker sta se dogovorila za izvedbo dobrodelne tekme nekdanjih hrvaških in slovenskih legend. FOTO: Roman ŠŠipić
Aleksander Čeferin in Davor Šuker sta se dogovorila za izvedbo dobrodelne tekme nekdanjih hrvaških in slovenskih legend. FOTO: Roman ŠŠipić
22. 2. 2021 | 14:37
22. 2. 2021 | 14:39
2:21
Aleksander Čeferin, predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA), ter Davor Šuker, predsednik Hrvaške nogometne zveze (HNS) in član izvršnega odbora pri UEFA, sta neposredno po grozovitem potresu konec lanskega leta v siško-moslavaški županiji z epicentrom blizu Petrinje začela pogovore o pomoči na območju, močno poškodovanem zaradi potresnih sunkov.
 
Na njuno pobudo bodo tako 13. marca na štadionu Mladost v Petrinji – kakor so sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS) – odigrali dobrodelno tekmo nogometnih legend Hrvaške in Slovenije. Ob tej priložnosti bo krovna evropska nogometna organizacija izročila donacijo Rdečemu križu Hrvaške za pomoč območjem, ki so bila najhuje prizadeta v katastrofalnem potresu 29. decembra lani.
 
»Globoko sočustvujem s prebivalci Hrvaške v teh težkih časih. Upamo, da bo ta podpora nogometnega sveta pripomogla k lajšanju težav, ki jih je za sabo pustil ta grozni potres, in tako prispevala svoj delež k okrevanju Petrinje in okolice,« je povedal Čeferin.
 
Ob tej priložnosti bo Hrvaška nogometna zveza predala donacijo županijski nogometni zvezi siško-moslavaške, namenjeno obnovi nogometne infrastrukture, ki je bila poškodovana med potresom. Nogometna zveza Slovenije se bo kot soprirediteljica dobrodelne nogometne tekme s predsednikom Radenkom Mijatovićem na čelu pridružila z določenim prispevkom sredstev za pomoč prizadetim v potresu.
 
»Znova smo lahko priča veliki solidarnosti znotraj evropske nogometne družine. Verjamem, da bo Uefina pomoč prišla na pravi naslov s pomočjo Rdečega križa in da bo naša pomoč županijski zvezi olajšala vrnitev k nogometu v tem delu države. Prepričan sem, da je prav nogomet eden od najboljših načinov, da ljudem, še posebno otrokom, vrnemo nasmeh na lica. Zato naj bo tudi ta tekma znak vrnitve k običajnemu življenju, ki smo ga bili navajeni,« je poudaril Šuker.
 

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine