Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Neymar proti Hrvatom pokazal svoje mojstrstvo (VIDEO)

Na Anfieldu sta se pomerili reprezentanci Brazilije in Hrvaške, Južnoameričani so bili boljši z 2:0. 
Neymar se je odlično vrnil po poškodbi. Foto: Oli Scarff/AFP
Neymar se je odlično vrnil po poškodbi. Foto: Oli Scarff/AFP
N. Gr.
3. 6. 2018 | 18:30
3. 6. 2018 | 18:40
1:42
Dvoboj Brazilije in Hrvaške je bil pred štirimi leti uvodni dvoboj svetovnega prvenstva, tokrat sta se reprezentanci v pripravah na mundial v Rusiji pomerili na Anfieldu v Liverpoolu. Brazilci so na koncu slavili z 2:0, glavna zgodba dneva pa je bil povratek Neymarja, ki je načel hrvaško mrežo. 

V obeh ekipah je manjkalo nekaj prvokategornikov, močnejšo postavo so na igrišče poslali Hrvati, ki so v prvem polčasu dobro konkurirali Brazilcem in bili nekajkrat zelo nevarni za zadetek, a je bil Alisson vselej na mestu. Neumnost si je privošči Andrej Kramarić, ki je z visoko dvignjeno nogo štartal na koleno Thiaga Silve, a jo je odnesel brez rdečega kartona, brazilski kapetan pa brez poškodbe. 

V drugem delu je v igro na navdušenje navijačev v Liverpoolu vstopil Neymar, ki je zaigral prvič po zlomu kosti v stopalu. Brazilec je pokazal, da je v odlični formi, nekajkrat je lepo preigraval, v 69. minuti pa je na levi strani kazenskega prostora dobil podajo Philippa Coutinha, se poigral z Vedranom Čorluko in z desnico od prečke neubranljivo zadel. 



Končni rezultat na tekmi je v sodniškem dodatku postavil ljubljenec navijačev na Anfieldu Roberto Firmino. Brazilija bo svetovno prvenstvo začela 17. junija, ko se bo pomerila s Švico, Hrvatje pa dan prej na tekmi proti Nigeriji. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine